Mathias Stockfleth,  Klokkestøbergade 12 1.th, 4200 Slagelse, Lokalformand DFU-Vestsjælland, 1. Suppleant til hovedbestyrelsen i DFU skriver:

Man kunne d. 03. december 2019 læse i ditoverblik.dk’s opinion-spalter at lokalformand Kim Malmberg Hansen mener at den gensidige forsørgerpligt er dybt uretfærdigt. Udgangspunktet for Hansens indlæg var det såkaldte borgerforslag der havde krydset de magiske 50.000 underskifter, og nu ville blive fremsat i folketinget. Hovedargumentationen i Hansens indlæg går på at den gensidige forsørgerpligt er levn fra fortiden, og dertil lægges der meget vægt på de økonomiske konsekvenser det medfølger for de berørte familier.

Matthias Stockfeldt

Personligt synes jeg nu ikke den gensidige forsørgerpligt er et levn på et forældet syn på
parforholdet. Det er grundlæggende god borgerlig politik at man skal forsøge sig selv, inden man spørger naboen om hjælp, eller i denne sammenhæng statskassen. Man bør ikke som udgangspunkt kigge på den enkeles økonomi i et ægteskab/parforhold. Man bør kigge på den samlede indkomst husstanden tjener. Når man har valgt at leve sit liv sammen med en anden person, så har man også sagt ja til at understøtte vedkommende ved f.eks. sygdom. Det giver god mening. Den gensidige forsørgerpligt er næsten også et værdipolitisk spørgsmål. Hvem har ansvaret for at forsørge den svage i samfundet? Det borgerlige svar er det bør være familien som udgangspunkt, derefter staten.

Det er desuden vigtigt vi tager kampen op imod den krævementalitet der hersker i samfundet. Hvis husstanden kan leve næsten udelukkende på en indkomst, bør husstanden det. Hvis dette ikke er tilfældet, så giver det god mening som i dag, at man får et mindre beløb fra staten end hvis man var alene. Det er blandet andet den stigende krævementalitet der er roden til et svækket velfærdsamfund.

Nye Borgerlige har været ude og sige de støtter en afskaffelse af den gensidige forsørgerpligt. Denne udtagelse kommer endda fra et parti der ønsker en markant mere borgerlige fordelingspolitik end så mange andre borgerlige partier. Det er i hvert fald et eksempel på stemmeoptimering og populisme fra værste skuffe. Jeg skal være den første til at indrømme det nok ikke er det mest populære synspunkt i debatten, men det er vigtigt at Dansk Folkeparti står vagt om en fornuftigt borgerlige politik. Og det er at bevare den gensidige forsørgerpligt!

Den gensidige forsørgerpligt er ikke et forældet syn på parforholdet, det er derimod fornuftig borgerligt politik.