Betragter Sikandar Siddique menstruerende kvinder som urene?

0
3497

Af Julie Jacobsen, by- og regionrådsmedlem for Dansk Folkeparti

Sikandar Siddique, løsgænger i Folketinget, foreslår at kvinder skal have ret til fridage under menstruation, under dække af at det skal hjælpe ligestillingen.

Jeg er dybt forarget over dette forslag. Som kvinde har jeg på ingen måde lyst til at involvere min arbejdsgiver eller andre i mit profesionelle liv, i min private sfære. Jeg kan ikke forestille mig, at det er en del af en profesionelle vurdering af mine evner, om jeg menstruerer, hvor lang cyklus jeg har, hvilken måde jeg er eller ikke er hormonelt påvirket, hvilken prævention jeg benytter eller andre ting som jeg føler er helt private. 

Måske er jeg, på trods af mine 35 år, gammel og snerpet, når jeg ikke kan se pointen i free bleeding og særlige frihedsgoder, når kroppen reagerer naturligt på at være i den fødedygtige alder. Samtidig med dette absurde forslag fra Siddique, er man pludselig blevet klogere på den negative og langstrakte påvirkning p-piller har på kroppen. Mon ikke p-pillen ellers kunne være en metode til at kontrollere den naturlige reaktion fra kroppen, så man ikke skal involvere hele sin arbejdsplads i ens private sfære…

Hvis vi skal ud og snakke om ligestilling, så lad os hellere tage en debat om kvinders ret til at komme sig ovenpå graviditet og fødsel, i stedet for at snakke mænds rettighed til barsel. I barsels debatten har man fuldstændig glemt den påvirkning kvinders krop har når den bærer og giver liv til en lille ny. 

Samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke, om Siddique’s muslimske baggrund spiller ind..? En baggrund hvor man betragter menstruerende kvinder som urene. Det er vist mere en forældet ideologi, end noget der finder sted i virkeligheden i dagens Danmark. 

Den ide må være en ommer, den er vist groet i en have som ikke har hold i den virkelighed som den moderne kvinde lever i.