Behov for kameraer i kampen mod vanvidsbilisterne

0
1063
Jakob Søgaard Clausen er medlem af byrådet i Århus for Dansk Folkeparti.

Af Jakob Søgaard Clausen, spidskandidat til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

To unge kvinder har med to års mellemrum mistet livet i samme lyskryds i det vestlige Århus tæt på den indvandrertunge ghetto, Gellerupparken. På trods af de to tragiske dødsulykker, som begge skyldes for høj fart og rødkørsel, er der ikke sket ændringer til gavn for trafiksikkerheden. 

Det ønsker vi at lave om på i Dansk Folkeparti. Derfor går vi til budgetforhandlingerne i Århus med et ønske om at få etableret en pulje til forsøg med kameraer i lyskryds i Århus Vest.

Århus Kommune er allerede i dialog med Transportministeriet om at igangsætte et forsøg med kameraer i udvalgte lyskryds i det vestlige Århus. Men processen er meget langsommelig, og snørklede udbudsregler står i vejen for at få igangsat forsøgene hurtigt. 

1. juli 2021 meldte Transportministeriet ud, at en nedsat arbejdsgruppe nu var kommet så langt, at den var kommet frem til to mulige lyskryds i Århus, hvor forsøgene kan igangsættes. 

I Dansk Folkeparti Århus ønsker vi at øge ambitionsniveauet og sikre, at Århus Kommune står klar til at understøtte arbejdet og sikre, at forsøgene bliver igangsat hurtigst muligt og i flere lyskryds end blot to. 

For det er da er klart i kommunens interesse at øge trafiksikkerheden og undgå flere dødsfald.

Konkret foreslår vi derfor, at der afsættes en pulje målrettet opsætning og drift af automatiske fotokameraer i lyskryds, så kommunen er klar, når den langsommelige proces i Transportministeriet afsluttes. 

Der er i høj grad brug for, at trafiksikkerheden øges – især i det vestlige Århus. Med kameraer i lyskryds vil vanvidsbilisterne, som kører over rødt, blive fanget og herefter straffet og retsforfulgt for deres handlinger. Målet for os er helt klart: Vanvidsbilisterne skal fjernes fra vejene til gavn for vores alles sikkerhed og tryghed.