Bedre livskvalitet for diabetikere

0
1629
Marlene Harpsøe, byrådsmedlem og folketingskandidat, Dansk Folkeparti.

Af Marlene Harpsøe, byrådsmedlem i Helsingør og folketingskandidat i Nordsjælland (DF)

Diabetes er en sygdom, som kan ramme alle, og det kræver stor omhyggelighed at leve med diabetes for at hindre senfølger eller at man lige pludselig dejser om pga. ureguleret blodsukker.

Patienten med diabetes skal måle sit blodsukker flere gange om dagen, og det kan være et omstændigt projekt og være stressende hele tiden at skulle måle blodsukker samtidigt med, at man forsøger at leve en normal hverdag med familie, job og fritidsaktiviteter.

Diabetikere kan få kommunal støtte til hjælpemidler, f.eks. nåle og strimler, så de kan måle blodsukker. Der er dog udviklet hjælpemidler, der kan sidde på huden 24 timer i døgnet, og som kan måle patientens blodsukker uden at man selv skal sidde og mingelere rundt med nåle for at måle blodsukkerkoncentrationen i blodet. På et lille apparat i lommestørrelse kan man istedet følge med i blodsukkeret. Det er lettere for patienten, ligesom det kan blive nemmere at passe job og familie, når man ikke selv er bundet til at måle blodsukkeret hele tiden.

Det er de færreste diabetikere som på landsplan får kommunal støtte til dette smarte apparat. Det er en stor udgift for kommunerne, omend diabetespatienterne kan opnå en bedre regulering af deres blodsukker og dermed også færre senfølger og færre hospitalsindlæggelser.

I Dansk Folkeparti ønsker vi at flere diabetikere får de apparater som automatisk måler blodsukkeret. Derfor arbejder vi målrettet på at finde et flertal på Christiansborg som vil medvirke til at finde de nødvendige penge til at diabetespatienterne kan få en bedre livskvalitet.