Bare rolig, du bliver ikke hjemløs i København… altså hvis du er ung

0
1680
Cheanne Nielsen, Dansk Folkeparti, suppleant til Borgerrepræsentationen, Københavns Rådhus

Af Cheanne Nielsen, suppleant i Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti

Det er helt nye toner fra de røde partier, der ellers normalt hellere end gerne går på barrikaderne for alle hjemløse. De vil gerne give en tag-over-hovedet-garanti. Altså hvis du studerer og ikke lige er i humør til at tage et tog ud af byen for at komme hjem inden for små 30 minutter, som dine forældre sikkert gjorde, da de var unge.

De vil gerne love dig tag over hovedet, hvis du er hjemløs. Men kun hvis du er ung. Eller skulle man sige ”ung nok”. 18-30 år helt præcist. Det blev den grænse, som man valgte at lande på til mødet i salen på Københavns rådhus.

Jeg havde faktisk forventet, at der ved et simpelt alderskriterium som adgangsbillet for danske hjemløse, ville opstå et sandt virvar af politiske varmestuer, der hujede med hver deres protest i salen: ”Udlændinge først!” eller ”Handicappede først!” eller ”Stofafhængige først!”. Men nej. De røde partier stod pludselig sammen. Det skulle tilsyneladende være de unge først. Ikke noget med den gamle dyd ”Kvinder og børn først”. Næ næ. Unge først.

Unge først hjem – hvad enten det er fra skole eller fra gaden. Man finder sammenligningen mellem ressourcestærke studerende og unge nyankomne til gaden stærkt overbevisende. Spørgsmål: Hvorfor? Foruroligende mange politikere har tilsluttet sig en underlig københavnerskik, der bedyder, at byen skal være en studieby. Her fremmer man i høj grad unge mennesker. Men at se det ske igen, og så i en by, hvor en hel fjerdedel af landets hjemløse holder til, det kan kun vække bekymring. Og det kan kun gå for langsomt med at sætte lignende tilbud igang for vores gamle-i-gårde-hjemløse. Dem, der har oplevet mange flere hårde vintre og meget vold på egen krop. Dem, der har oplevet mange flere svigt i systemet. Og dem, der stadig ikke har ubegrænset adgang til de eksisterende bosteder.

Det er uden tvivl i Dansk Folkeparti i Københavns hjerte og interesse at give hjemløse danskere tag over hovedet. Det kan vi kun bakke op om, og det har vi lige gjort i den her sag. Men med dén prioritering skal der godt nok findes mange vægge og tagsten og det skal gå stærkt. Vores hjemløse har ventet alt for længe.