Bander koster samfundet 315 millioner kroner om året

0
5597
Menneskerettighedsdomstolen har i flere domme afgjort, at Rrumæn ske fængsler ikke lever op til minimumsstandarderne for europæiske fængsler. Arkivfoto

Bandekriminalitet koster det danske samfund millioner hvert år, viser opgørelse fra Justitsministeriets Forskningskontor

Mindst 315 millioner kroner må danske skatteydere årligt poste i udgiver til bander og rockere. Det viser en ny opgørelse fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Opgørelsen omfatter udgifter i 2016 til fængsler, politi, domstole og ofre for berigelseskriminalitet, begået af bander og rockere, og den er blevet til efter krav fra Dansk Folkeparti.

Alene fængselsudgifterne til løber op i 186 millioner kroner. 80 millioner kroner af disse går til særligt lukkede pladser, mens 105 millioner går til almindelige fængselsophold. I alt sad bandemedlemmer og rockere i 2016 i fængsel i 87.000 døgn. Det svarer til, at de lagde beslag på i alt 254 celler i hele 2016.

”Det er jo et enormt tal, 315 millioner kroner. Det kunne man have brug på børn eller på at lappe huller i vejene. Det understreger, at det er vigtigt, at vi fortsætter kampene mod banderne og kriminaliteten,” siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til Ritzau.

Opgørelsen viser, at personer, som hos politiet er registreret som bandemedlemmer eller rockere, blev dømt for knap 4000 forhold i 2016. 35 procent var overtrædelser af færdselslovene, mens 33 procent var straffelovsovertrædelser.