328 er udeblevet og forsvundet fra Kærshovedgård

0
2287
Siden marts 2016 har 447 udlændinge forladt udrejsecenter Kærshovedgård. 328 af disse er forsvundet.

Myndighederne ved ikke hvor flere hundrede tidligere beboere på udrejsecenter Kærshovedgård er blevet af

Siden åbningen af udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast i marts 2016 har 447 udlændinge forladt centret. 328 af disse er forsvundet. Nogen af dem er sandsynligvis rejst ud af landet, men reelt aner myndighederne ikke, hvor de er. Det fremgår af et svar til Folketinget fra Udlændinge – og Integrationsministeriet.

”Pr. 26. november 2018 var ingen af de 328 udlændinge registreret med et nyt indkvarteringssted i centersystemet,” hedder det i svaret på et spørgsmål fra den radikale udlændingeordfører Andreas Steenberg.

De 328 er udlændinge, som har fået endeligt afslag på asyl, har fået en udvisningsdom efter kriminalitet eller er på såkaldt tålt ophold, dvs. at de er dømt til udvisning, men ikke kan sendes ud, fordi de risikerer tortur eller dødsstraf i hjemlandet. De har frit kunnet komme og gå på Kærshovegaård, men de har som udgangspunkt haft opholdspligt, dvs. at de har sjkullet bo eller overnatte på centret.

Af de resterende 119, som myndighederne har kendskab til, er 35 blevet udsendt af Danmark, 47 har fået opholdstilladelse, 24 er blevet indkvarteret på andre centre og en enkelt har først fået en opholdstilladelse og siden mistet den igen, fordi personen har fået en udvisningsdom. De sidste 12 er registreret som fraflyttede, uden at de er blevet registreret på et nyt center. De fleste af disse 12 sidder i fængsel.

Er nogle af dem i misbrugsmiljøet på Vesterbro?

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) siger til Politiken, at udlændinge, der rejser ud af landet, ikke har pligt til at fortælle det til myndighederne.

”Der er derfor en vis sandsynlighed for, at nogle af disse udlændinge er rejst hjem igen. Dertil vil jeg gerne understrege, at det selvfølgelig er helt uacceptabelt, hvis der er udlændinge, som forsvinder fra udrejsecentrene og skjuler sig her i landet for myndighederne,” siger Inger Støjberg til avisen.

Ifølge Politiken opholder nogle af de forsvundne udlændinge sig sandsynligvis på Vestergro i København omkring den såkaldte Brune Kødby med stofindtagelsesrummet H17. Røde Kors undersøgte sidste år misbrugsmiljøet omkring H17, og ud af 74 personer, som Røde Kors var i kontakt med, var de 27 afviste asylansøgere eller migranter uden opholdstilladelse, 11 havde en igangværende asylsag og fem var på tålt ophold.