18 coronasmittede har relation til fly fra Pakistan

0
2145
Københavns Lufthavn var indtil i mandags lukket mere eller mindre ned, men lørdag den 6. juni landede et fly fra Islamabad i Pakistan, som nu viser sig at have haft flere Covid-19-smittede ombord. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

DF vil have svar fra justitsminister Nick Hækkerup på, om passagerer fra Islamabad havde et anerkendelsesværdigt formål, siden de fik lov at lande i Københavns Lufthavn

18 personer er nu testet positive med coronavirus, efter at et fly fra Pakistans hovedstad Islamabad landede i Københavns Lufthavn lørdag den 6. juni med flere coronasmittede ombord.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste onsdag i en pressemeddelelse, at seks af de ombordværende var testet positive. Nu meddeler styrelsen, at yderligere 12 personer, der har relation til flyet, er testet positive. Heraf var de 16 personer ombord, mens to “har relation” til de ombordværende. Styrelsen vurderer, at fire personer var smitsomme på det tidspunkt, hvor de befandt sig ombord på flyet.

“Sagen illustrerer med al tydelighed, at det er ufatteligt vigtigt, at vi fortsat passer på os selv og hinanden ved at følge anbefalingerne om at holde afstand, have god hygiejne og lade os teste,” siger Anette Lykke Petri, overlæge og konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, i en pressemeddelelse.

Spørgsmål til justitsminister

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har stillet spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om sagen. Han undrer sig over, hvordan et fly fra Pakistan har kunnet lande i København den 6. juni, på et tidspunkt hvor grænserne var lukkede og Københavns Lufthavn mere eller mindre var lukket ned.

“Jeg undrer mig meget. Hvorfor kommer der et fly fra Islamabad på et tidspunkt, hvor vi har lukkede grænser, og hvor vi har haft lukket ned for flytrafikken, og hvor der har været meget få passagerer i Københavns Lufthavn, hvis overhovedet nogen? Det forstår jeg ikke og det vil jeg have regeringen til at svare på,” sagde Peter Skaarup onsdag i en video på sin facebookside.

Peter Skaarup har bl.a. bedt justitsministeren oplyse, hvordan flyet kunne få lov at lande i Københavns Lufthavn, hvad personers herkomst er og om de havde et anerkendelsesværdigt formål med besøget.