12 kvinder har fået burka-bøder

0
2088
En kvinde iført niqab.

Tildækningsforbuddet har udløst 20 sigtelser og 12 bøder på lidt over fem måneder. ”Tingene bevæger sig lige så stille og roligt i den rigtige retning,” siger DFs udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen

Siden 1. august 2018 har det været forbudt at gå rundt i offentligheden iført de muslimske klædedragter burka og niqab, der dækker ansigtet. Nu viser tal fra Rigspolitiet, som Kristeligt Dagblad bringer, at tildækningsforbuddet frem til 8. januar 2019 har udløst 20 sigtelser og 12 bøder.

Omkring 200 kvinder anslås i Danmark at gå med burka eller niqab. Det er så få, at kritikere mener, at tildækningsforbuddet løser et ikke-eksisterende problem. Men Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen mener, at de nye tal viser, at forbuddet har en reel effekt

“Det her er godt, og det er vi glade for. Det kan blive endnu bedre, men tingene bevæger sig lige så stille og roligt i den rigtige retning,” siger Martin Henriksen til Kristeligt Dagblad.

“Tingene bevæger sig lige så stille og roligt i den rigtige retning”

Martin Henriksen (DF), udlændinge- og værdiordfører, til Kristeligt Dagblad

Professor: Overraskende mange

Politiforbundet var skeptiske overfor forbuddet, som de mente ville blive svært håndtere. Men også det er modbevist, mener Martin Henriksen.

“Jeg er med på, at Politiforbundet var ude at beklage sig, men gør de ikke altid det, når der kommer en lidt besværlig lovgivning? Det er godt, at mange politibetjente trods Politiforbundets klagesang prøver at leve op til de forventninger, der er fra politisk hold,” siger DF-ordføreren til Kristeligt Dagblad.

Thomas Elholm, strafferetsprofessor på Københavns Universitet, kalder antallet af bøder og sigtelser for “overraskende høje”.

“Jeg havde ikke troet, der ville være så mange efter et halvt år. Det er bestemt interessante tal,” siger han.

Ifølge Kristeligt Dagblad er de 12 bøder udstedt til forskellige personer, men det er uvist, om flere af dem er udstedt samtidig, f.eks. til en forsamling af niqabklædte kvinder. De sidste otte sigtelser er sager, hvor bødeforlægget stadig vurderes, eller hvor politiet har valgt ikke at udstede en bøde.

Læs også:

Forvirring om burkaforbud – DF: Nu må regeringen præcisere reglerne

Muslimsk læge og forfatter roser dansk burkaforbud