Susanne Eilersen er en af DFs nye lokalforeningskonsulenter: ”Vi skal sikre, at alle føler sig hørt”

0
2085
Susanne Eilersen er byrådsmedlem i Fredericia og arbejder som lokalforeningskonsulent i DF. Fra 1. august indtræder hun i Folketinget som afløser for Kristian Thulesen Dahl. Foto: Anders Eilersen

Susanne Eilersen er en af tre nye lokalforeningskonsulenter i Dansk Folkeparti. Sammen med Simon Vanggaard og Chris Bjerknæs skal hun hjælpe DFs lokalforeninger og være med til at sikre, at DFs bagland bliver hørt

”Det er drømmescenarium for mig”.

Susanne Eilersen er 2. viceborgmester og udvalgsformand i Fredericia Kommune for Dansk Folkeparti. Og siden 1. marts har hun sammen med Simon Vanggaard og Chris Bjerknæs været en af DFs tre nye lokalforeningskonsulenter, der skal hjælpe lokalforeninger og fungere som bindeled til Christiansborg.

Det er en halvtidsstilling og kombineret med byrådsarbejdet har Susanne Eilersen nu hele sin arbejdsuge fyldt med politik og DF. Et mix, der passer hende perfekt.

”Jeg er så heldig, at jeg nu er fuldtidsbeskæftiget med min hobby. For mig er det organisatoriske arbejde i politik nemlig lige så spændende som det politiske,” siger Susanne Eilersen, der også tidligere har været vant til at bruge meget tid på politik. Hun var nemlig medlem af Folketinget i 2015-2019.

”Jeg er så heldig, at jeg nu er fuldtidsbeskæftiget med min hobby”

Skulle starte ny forening

Susanne Eilersen er lokalforeningskonsulent for DF-foreningerne i Syddanmark og på Fyn, og de første måneder har budt på mange forskellige opgaver.

”Min første opgave blev at tage til Langeland, hvor der skulle oprettes en helt ny forening, fordi den gamle bestyrelse var gået. Så jeg ringede rundt til medlemmerne og opfordrede dem til at møde op på generalforsamlingen. Det lykkedes at stable en ny forening på benene,” fortæller Susanne Eilersen.

Hun har også hjulpet med at løse konflikter i bestyrelser. Her har metoden været at sætte parterne om samme bord og tage snakken, inden tingene går i hårdknude.

”Der vil altid komme en eller anden uoverensstemmelse i en politisk forening. For selv om vi er kolleger, kan vi også blive konkurrenter på et tidspunkt, hvis vi stiller op til samme post,” siger Susanne Eilersen.

Hun har været medlem af Dansk Folkeparti i 23 år og har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde. Hun har et stort netværk og mener, at der har manglet et bindeled mellem baglandet og partiledelsen.

”Jeg tror, det er rigtigt set af Morten (Messerschmidt, red.) at lave sådan en funktion. Der har været lidt frustration i baglandet, som har følt sig lidt glemt, fordi alt skete på Christiansborg. Baglandet er jo fundamentet for det arbejde, folketingsgruppen laver. Derfor er det vigtigt, at de bliver hørt”.

“Baglandet er jo fundamentet for det arbejde, folketingsgruppen laver”

Baglandet bliver hørt

Måden at blive hørt på, er bl.a. en ugerapport med input fra baglandet, som de tre lokalforeningskonsulenter nu sender til partisekretær Jens Vornøe på Christiansborg.

”Dermed kan vi sikre, at hovedbestyrelsen er bedre klædt på, når den samles, og at folketingsmedlemmerne ved, hvad der rører sig lokalt. Jeg tror, det her bindeled vil gøre, at alle føler sig hørt,” siger Susanne Eilersen.