Tillykke til en hædersmand!

0
2169
Ole og Yvonne Hyltoft fotograferet på 85 års dagen søndag.

En af dansk kulturlivs helt store, forfatter og journalist Ole Hyltoft, fylder i dag 85 år. Her til morgen blev fødselaren overrasket af familien – hustruen Yvonne, børn og børnebørn – men Dansk Folkeparti fik også lov til at kigge forbi med gaver og takkekort.

Tekst og foto: redaktionen

Egentlig skulle der have været stor fest. Men ved beskæring af nogle frugttræer forleden, reddede Ole Hyltoft sig desværre nogle skader, som har skubbet den store fejring lidt. Derfor var det kun de nærmeste, der her til morgen stod klar med fest og sang hos Ole Hyltoft og fru Yvonne Svendsen hjemme i Tisvildeleje.

Ole Hyltoft har i sit lange virke været en af de mest fremtrædende forfatterstemmer i den danske samfundsdebat. Som en af de ganske få har han turde sige sin mening og tale de kulturradikale, snobberne og alle de venstreorienterede intellektuelle midt imod, særligt i spørgsmålet om indvandringens og islams negative indflydelse på landet. Af samme grund har mange i det officielle Danmark holdt ham ud i strakt arm. Ikke mindst siden han i 2009 – efter i årtier at have været erklæret socialdemokrat – skiftede parti og meldte sig ind i Dansk Folkeparti.

I alt har Hyltoft skrevet flere end 25 bøger og næsten 600 kronikker. Der er med andre ord tale om en særdeles produktiv herre. Alligevel har fødselaren også tid til at skrive for Dansk Folkepartis medlemsblad, Dansk Folkeblad, hvor han bl.a. for nylig havde en stor artikel med om Dronning Margrethe i anledningen af majestætens 80-års fødselsdag.

Dansk Folkepartis pressechef Jesper Beinov med fødselaren og fru Yvonne. Beinov kiggede forbi på vegne af partiet med hilsner i anledning af Ole Hyltofts 85 års fødselsdag.

”Ole er seniormedarbejder på redaktionen, og derfor fik jeg allernådigst lov af Yvonne til at kigge forbi med et par flasker og en taske med en stak af det seneste nummer af bladet,” fortæller Dansk Folkepartis pressechef Jesper Beinov.

Også partiets stifter, Pia Kjærsgaard, samt partiledelsen – Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt og Peter Skaarup – havde sendt blomster, flasker og et takkekort afsted til Tisvildeleje. Som en hyldest til en folkelig hædersmand.