Taget på låret og ringet op af chauffør: Henvendelser til Mette Thiesen giver hende ret

0
4804
Mette Thiesen har fået flere henvendelser fra kvinder, der er blevet forulempet i taxaer. Foto: Christian Thøgersen

Mette Thiesen har fået flere henvendelser fra kvinder og taxavognmænd, der bekræfter, hvorfor kvinder kan føle sig utrygge ved at køre med indvandrerchauffører. I Aalborg sidder en taxachauffør lige nu anklaget for forsøg på voldtægt af en kvindelig kunde. Manden kræves udvist

Kvinden, der efter en taxatur blev ringet op af chaufføren, som gerne ville på besøg. Kvinden, der blev taget på låret, da de kom frem til hendes adresse. Den kvindelig vognmand, der hørte en gruppe mellemøstlige chauffører stå og prale med deres såkaldte ’erobringer’ blandt kvindelige kunder.

Det er nogle af de eksempler, som Dansk Folkepartis Mette Thiesen har hørt fra kvinder, der har kontaktet hende, efter at hun forleden stillede et såkaldt §20-spørgsmål til transportminister Thomas Danielsen i Folketingets spørgetid.

Mette Thiesen spurgte ministeren, hvad der kan gøres for de mange kvinder, der her i julefrokostperioden føler sig utrygge ved at skulle tage en taxa hjem i nattelivet med en mandlig chauffør fra Mellemøsten.

Spørgsmålet har udløst massiv kritik. Den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, har i Avisen Danmark kaldt spørgsmålet for dumt og pinligt, og Trine Bramsen, ligestillingsordfører og tidligere forsvarsminister for Socialdemokratiet, skrev forleden i Berlingske, at ”der er ingen dokumentation for, at det skulle være særligt farligt for kvinder at køre med taxa”. Trine Bramsens indlæg havde overskriften ” Der er ingen dokumentation for din påstand, Mette Thiesen”.

Chauffør udvist: Fulgte efter kunde og forsøgte at voldtage hende

Henvendelserne til Mette Thiesen fra kvinder og taxavognmand viser imidlertid, at der er et problem, og fredag kom en ny sag frem, der viser, at DF-ordføreren har ret. Fredag sad en 26-årig mandlig taxachauffør på anklagebænken i Retten i Aalborg, tiltalt for blufærdighedskrænkelse og forsøg på voldtægt overfor en kvindelig kunde. Mandens nationalitet er ikke kommet frem, men anklagemyndigheden har som en del af dommen krævet, at manden skal udvises.

Læs artiklen: Taxachauffør forlangte sex: Slikkede kvinde på brysterne

Tidligere på året blev der fældet dom i en sag i Viborg. Her blev en 45-årig taxachauffør idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel og udvist af landet. Manden var i december sidste år fulgt efter en kvindelig kunde og havde forsøgt at voldtage hende i hendes lejlighed. Han havde også tvunget hende også til oralsex.

Læs artiklen: Taxachauffør udvises af landet for at forgribe sig på kunde

Sagen fra Aalborg fik fredag B.Ts politiske kommentar Joachim B. Olsen til at skrive følgende på X, det tidligere Twitter:

”Mette Thiesen blev gjort en del til grin for hendes paragraf 20 spørgsmål. Men det var jo ikke taget helt ud af det blå”.

Mette Thiesen: Middelalderligt syn på kvinder

Mette Thiesen skrev torsdag et svar til Trine Bramsen i Berlingske. Her refererer hun til de henvendelser hun har fået fra kvinder og taxavognmænd og afviser S-ordførerens påstand om, at det er ”besynderligt, hvis kvinder skulle føle sig utrygge i taxaer, for der er jo både kamera og overvågning af taxaens rute”.

”Kære Trine. Det her er ikke spørgsmål om teknik. Det er et spørgsmål om følelser og frygt. Om at have haft ubehagelige oplevelser. Om at kende veninder, der har været udsat for tilnærmelser og bemærkninger. Som kvinde kender jeg til disse historier, og efter at jeg rejste spørgsmålet, har jeg fået en række henvendelser fra både kvinder og taxa-vognmænd, der bekræfter problemet,” skriver Mette Thiesen.

Hun har også et bud på, hvorfor kvinder forulempes af indvandrerchauffører:

”Mange chauffører har baggrund i kulturer, der har et middelalderligt syn på kvinder. Og som ser vestlige kvinder som et legitimt bytte. Det er ikke tilfældigt, at ikke-vestlige mænd oftere dømmes for voldtægter og blufærdighedskrænkelser”.

Mette Thiesen indlæg i Berlingske kan læses her