Støjberg kritiserer Enhedslisten for angreb på DF

0
2607
Inger Støjberg (V), udlændinge- og integrationsminister.

Hvad bilder de sig ind, spørger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) efter at Enhedlistens politiske leder Pernille Skipper og Alternativets Uffe Elbæk har kritiseret bl.a. Dansk Folkeparti for ikke at kunne lide mennesker og en politik med fascistiske træk

Enhedslistens politiske leder og statsministerkandidat Pernille Skipper tvivler på at Dansk Folkeparti ”kan lide mennesker overhovedet”. Det skrev hun i sidste uge på facebook.

DFs Martin Henriksen kaldte udsagnet ”helt vildt” og så det som udtryk for en forråelse af debatten. Han mente, at Pernille Skipper med sit opslag er med til at legitimere, at man kan kalde sine modstandere for de værste ting.

ditOverblik ville gerne have haft Pernille Skipper til at svare på, hvad hun mener om Martin Henriksens kritik. Men det er ikke lykkedes at få et svar på mails til hhv. Pernille Skipper selv og Enhedslistens pressechef.

Til gengæld har udlændinge – og Integrationsminister Inger Støjberg (V) nu kommenteret både Pernille Skippers udsagn og et udsagn fra Alternativets leder Uffe Elbæk. Han udtalte forleden, at ”der er fællestræk med situationen i 1930ernes Europa” i den måde, der drives politik på. Underforstået, at bl.a. udlændingestramningerne i Danmark har lighedstræk med fascisme.

Det gør hun i en klumme i BT, hvor hun lige ud skriver:

”Hvad i alverden bilder de sig egentlig ind, og hvordan pokker kan de finde på at sige og skrive den slags ting, den yderste venstrefløj, som konstant og hele tiden efterlyser en pæn og ordentlig tone”.

”Hvad i alverden bilder de sig egentlig ind, og hvordan pokker kan de finde på at sige og skrive den slags ting, den yderste venstrefløj”

Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister
Pernille Skippers opslag på facebook.

“Patent på pænheden”

Inger Støjberg konstaterer, at venstrefløjen ”konstant forsøger at tage patent på pænheden i dansk politik”, samtidig med at de peger fingre af borgerlige politikere.

På baggrund af de to politikeres udsagn, er Inger Støjberg bekymret for tonen i den kommende valgkamp:

”Hvis venstrefløjens ledere kan få sig selv til at sige og skrive den slags, som både Uffe Elbæk og Pernille Skipper har gjort på det seneste… Er vi så ikke der, hvor vi med Uffe Elbæks egne ord – men med modsat fortegn – er nødt til at kunne snakke om, at vi er i en situation, hvor det ekstreme bliver det normale. Hvor det, vi havde troet, vi aldrig kunne tolerere, pludseligt er bredt tolereret,” skriver hun i sin klumme i BT, og fortsætter:

”Hvordan i alverden skal danskerne kunne have respekt for os som politikere og have tillid til et velfungerende folkestyre, hvis det er sådan, vi taler til hinanden. Skylder vi ikke hinanden at diskutere vores politiske uenigheder og forskelle på en ordentlig måde? Det mener jeg, vi gør,” skriver ministeren.

Martin Henriksen sagde om Pernille Skipper og Uffe Elbæks udsagn, at det udtrykker en ny tendens i dansk politik: At respekten for politiske modstandere er blevet mindre.

”Der har altid været nogen, der opførte sig dårligt. Det nye er, at tonen på de sociale medier, hvor man bruger skældsord og ikke-argumenter om sine modstandere, nu bliver løftet op på det højeste politiske niveau,” konstaterede Martin Henriksen.

Læs mere: Pernille Skipper (EL) “tvivler på om Dansk Folkeparti kan lide mennesker”