Støjberg: De danske værdier har tabt i dag

0
1685
Inger Støjberg fik blomster og kram fra sympatisører efter domsafsigelsen i rigsretssagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fhv. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg vil tage sin straf uden at bøje nakken, skriver hun på Facebook

”Jeg vil ikke skjule, at jeg er overrasket over dommen. Men jeg har altid vidst, at det ikke er gratis at kæmpe for de danske værdier. Og at vi først svigter, hvis vi stopper med at kæmpe for det, vi tror på”.

Sådan skriver fhv. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg på Facebook om dagens dom i Rigsretten, hvor hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Inger Støjberg skriver, at hun vil respektere dommen og tage sin straf. Men hun fortryder ikke sin beslutning fra 2016, hvor hun som minister besluttede, at asylpar skulle adskilles, hvis den ene part var under 18 år. Det skete efter oplysninger om, at der var barnebrude på danske asylcentre.

”Jeg tager min straf uden at bøje nakken. Mit liv går videre. Det står i skærende kontrast til de piger, som oplever at blive gift som barnebrude med ældre mænd,” skriver Inger Støjberg.

Inger Støjberg taler med pressen, da hun ankommer til Eigtveds Pakhus forud for domsafsigelsen i Rigsretten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hun mener, at det var de danske værdier, der tabte med dagens dom.

”Vi har nu en situation, hvor man som mand kan komme til Danmark med sin barnebrud. Flere af dem var blevet gjort gravide som 12-13 årig. Det kan man åbenbart gøre ustraffet. Men jeg bliver straffet for at forsøge at beskytte pigerne. Der er ærligt talt noget helt galt,” skriver Støjberg på Facebook.

Det var 25 ud af 26 dommere i Rigsretten, der dømte Inger Støjberg skyldig.