Sørine Gotfredsen: Præster skal råbe op om kristendommens betydning

0
3655
Sørine Gotfredsen er ugens gæst i "Blåt kvarter", som DFs pressechef Jesper Beinov er vært på.

Sognepræst og forfatter Sørine Gotfredsen er ugens gæst i “Blåt kvarter”. Hun advarer bl.a. mod tidens perfekthedstanke, som mange knækker halsen på og som har ført til identitetspolitisk drømme om at fjerne det, vi ikke bryder os om. Samtidig opfordrer hun præster til at råbe mere op om den kristne kirkes betydning

“Det er fuldstændig afgørende, at der er nogle stemmer, der bliver ved med at råbe op om kristendommens betydning. Som fortæller, hvad det betyder at have en tro og at kristendommen er umådelig vigtig for den danske identitet og det her lands historie”.

Sådan siger præsten og forfatteren Sørine Gotfredsen i denne uges udgave af Dansk Folkepartis nye Youtube-magasin “Blåt kvarter”.

Sørine Gotfredsen, der er sognepræst i Valby, udgav i sommer bogen “Som Sørine læser Bibelen” på Bibelselskabets Forlag. Her fortæller hun, hvordan Bibelen har præget hendes liv og holdninger, og hun sætter en række samfundsdebatter og værdikampe i relation til Bibelens tekster.

“Det er fuldstændig afgørende, at der er nogle stemmer, der bliver ved med at råbe op om kristendommens betydning”

Den gudløse drøm om det perfekte

I ”Blåt kvarter” taler Sørine Gotfredsen med værten, DFs pressechef Jesper Beinov, om julen og de kristne juletraditioner. Men hun tager også fat på nogle aktuelle samfundstendenser og slår bl.a. ned på den gudløse drøm om det perfekte liv. En drøm om “at frelse sig selv”, som mange knækker halsen på, og som har ført til en farlig identitetspolitisk tænkning om at fjerne alt det, vi ikke bryder os om:

Når folk drømmer om at ville lave en ny, ren verdensorden, er det fordi de har glemt, at kun den guddommelige kraft kan gøre verden og mennesket rent, siger Sørine Gotfredsen.

”Det er den store moderne fejlslutning, at ‘hele min eksistens står og falder med, hvad jeg selv gør’. Når Gud er smidt ud, tror mennesket, at det er ens egen opgave at gøre alting perfekt her og nu, i stedet for at tro på, at det perfekte hører evigheden til. Derfor ser vi tidens store tale om identitetstænkning, det her med at ville udrense alt det, vi ikke bryder os om,” siger Sørine Gotfredsen i udsendelsen – og fortsætter:

“Både det med at ville rense historien, men også bare med formuleringer som ‘hvis vi skal komme racismen til livs…’. Det er sådan en slags utopi over den tankegang. For vi kommer aldrig nogensinde det onde i mennesket til livs. Jo, vi skal da bekæmpe racisme. Men at tro, at vi kan rydde endegyldigt op og lave en ny ren verdensorden, dét er en tankegang, der vokser hos mennesker, som har glemt at tage i ed, at kun den guddommelige kraft kan gøre verden og mennesket rent”.

“Når Gud er smidt ud, tror mennesket, at det er ens egen opgave at gøre alting perfekt her og nu”

Råb op, præster!

Sørine Gotfredsen slår i udsendelsen til lyd for, at den kristne kirke skal gøre meget mere opmærksom på sig selv.

”Det er præsternes opgave at råbe meget højt op om, at det betyder noget, om man tror på gud. Hvis ikke de gør det, er de ikke deres løn værd. Både fordi det betyder noget for vores opførsel overfor hinanden, og fordi det betyder noget for, om man bliver frelst,” siger Sørine Gotfredsen.

Behovet for at råbe op, bliver ikke mindre af, at færre går i kirke:

“Netop derfor har det aldrig været så afgørende, at kirken råber menneskene op. Det er kirkens opgave, at få vendt den udvikling,” siger Sørine Gotfredsen.

Du kan se ”Blåt kvarter” med Sørine Gotfredsen her: