Skibby til regeringen: Kom nu med en langsigtet plan om infrastruktur

0
1022
Arkivfoto

DFs transportordfører Hans Kristian Skibby efterlyser en plan fra regeringen for udbygning af veje, broer og jernbaner. Det haster med en politisk aftale, skriver han i debatindlæg i flere aviser

Det haster med en politisk aftale om udbygningen af veje, broer og jernbaner i Danmark. Det mener Dansk Folkepartis transportordfører Hans Kristian Skibby. I et indlæg i flere aviser efterlyser Skibby en langsigtet infrastrukturplan fra regeringen, så der kan komme gang i de politiske forhandlinger om Danmarks infrastruktur.

Socialdemokratiet fremlagde ellers en ganske detaljeret plan til 70 mia. kr. forud for Folketingsvalget i 2019. Den indeholdt en lang række eksempler på mulige infrastrukturprojekter, eksempelvis en udbygning af Sønderjyske Motorvej E45/ E20, en tredje Limfjordsforbindelse, motorvej mellem Næstved-Rønnede, udbygning af Helsingørmotorvejen og udbygning af Østjyske Motorvej E45. Men siden er der ikke sket noget.

“Det ser faktisk ud til, at regeringen har sparket den langsigtede infrastrukturplan til hjørne. Og det er på et tidspunkt, hvor dansk økonomi er hårdt ramt af følgerne af coronakrisen. Investeringer i infrastruktur og offentlige anlæg er ellers et af de virkemidler, der kan være med til at sætte gang i økonomien og dermed beskæftigelsen efter krisen,” skriver Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby, erhvervs- og transportordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Han fastslår, at insfrastrukturudbygningen er nødvendig:

“Vi kan konstatere at køerne på motorvejene blot bliver længere og trafikken i mange byer næsten går i stå i myldretiden. Det resulterer i, at vi får utilfredse borgere, som får sværere ved at passe deres arbejde, fordi de ikke kan komme frem til tiden. Det er utilfredsstillende, og jeg mener ikke, at regeringen kan bruge coronakrisen til at udskyde forhandlingerne om en langsigtet infrastrukturplan,” skriver Hans Kristian Skibby i Nordjyske.

Hans Kristian Skibbys indlæg kan læses her.

ANDRE MORGENNYHEDER:

DF vil ændre fertilitetslov: Æg skal ikke destrueres efter fem år

DF vil have kulegravet domstoles alenlange ventetider

Twitter & Facebook: Pia Kjærsgaard: Hvor er politiet? | Skaarup om radiovært: Fuldstændig uacceptabelt