Skaarup: DF har forandret Danmark

0
1497
Peter Skaarup taler på DFs årsmøde i Herning i 2021. Dengang var han modstander af EU. Foto: Carsten Lundager

Danskerne kan takke DF for grænsekontrol, udlændingestramninger og den danske krone, lød det fra gruppeformand Peter Skaarup på DFs årsmøde

Dansk Folkeparti har forandret Danmark. Udlændingestramninger, grænsekontrol og bevarelsen af den danske krone skyldes Dansk Folkepartis indflydelse på dansk politik. Sådan lød det fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, da han søndag talte på DFs årsmøde.

Kritik af DF for ikke at ville tage ansvar, affejede gruppeformanden med at stille spørgsmålet: Hvor ville Danmark være, hvis Dansk Folkeparti ikke havde eksisteret. Svaret er i følge Skaarup klart: Så ville udlændingepolitikken fra 90erne være fortsat:

“Dengang Nyrup var statsminister og De Radikale – med Marianne Jelved i spidsen – stod ved roret. Dengang hvor grænserne stod pivåbne, hvor indvandrere og flygtninge strømmede til vores land, og hvor alt kritik af det multietniske samfund og parallelsamfund blev beskrevet som rendyrket racisme. Dengang hvor mere EU var svaret på alt, og hvor vores politikere bøjede og nejede, hver gang bureaukraterne i EU-systemet forlangte mere magt,” sagde Peter Skaarup – og fortsatte:

Gruppeformand Peter Skaarup taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

“Sådan et Danmark ville være virkelighed uden Dansk Folkeparti. Kort sagt: Det ville være et Danmark, der på alle leder og kanter ville være et andet samfund, end det vi har i dag. Og ikke til det bedre”.

Men på grund af Dansk Folkeparti er det lykkedes at flytte de øvrige partier, inklusiv Det Radikale Venstre:

“Dansk Folkeparti har forandret Danmark og dansk politik for altid. I dag er der intet parti, Ikke engang Det Radikale Venstre, som taler om ubegrænset indvandring og pivåbne grænser. Alle de større partier har accepteret, hvad der førhen blev betragtet som en stram udlændingepolitik. Og den udlændingepolitiske situation er cementeret for nu. Det er vores fortjeneste, at Danmark ikke foreløbigt har retning mod afgrunden som Sverige,” sagde Peter Skaarup.

Gruppeformand Peter Skaarup taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Kan hurtigt vende

I følge gruppeformanden er Danmark dog langt fra i mål på udlændingeområdet, og udviklingen kan hurtigt gå den anden vej. Derfor kan DF ikke undværes, mener Skaarup:

“For lige så hurtigt som de andre partier påtog sig vores politik, da de var bange for vælgernes dom ved et folketingsvalg – lige så hurtigt kan de skifte tilbage igen, så snart det er opportunt. Denne tilbagevenden til 90´ernes politik er faktisk allerede så småt begyndt – selv hos vores gamle venner i de andre borgerlige partier,” sagde Peter Skaarup.

Peter Skaarups årsmødetale 2021