DF-årsmøde takker Støjberg med stående hyldest

0
4621
Inger Støjberg var lørdag gæst på Dansk Folkeparti årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Inger Støjberg hyldet på DFs årsmøde for sin indsats imod barnebrude. “Du skulle have haft tak, ikke en rigsretssag,” sagde DFs gruppeformand Peter Skaarup

Lørdag var Inger Støjberg gæst på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning, og søndag blev den tidligere udlændinge- og integrationsminister hyldet med stående klapsalver af et samlet årsmøde for sin indsats i kampen mod barnebrude.

Det skete da DFs gruppeformand Peter Skaarup holdt tale søndag formiddag. Skaarup kritiserede Folketingets flertal skarpt for at sende Inger Støjberg for rigsretten, og han fik salen til at rejse sig op i en stående hyldest til Støjberg med denne bemærkning:

“I Dansk Folkeparti har vi støttet Inger hele vejen igennem, og det gør vi stadig. Vi står skulder ved skulder imod, at barnebrude på noget tidspunkt kan blive accepteret i det danske samfund. Denne form for islamisering, mener jeg, skal bekæmpes for enhver pris. Jeg vil bede jer rejse jer op og give en hånd her fra årsmødet til Inger: Du skulle have haft tak – ikke en rigsretssag”.

“Inger: Du skulle have haft tak – ikke en rigsretssag”

Gruppeformand Peter Skaarup taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

I følge Peter Skaarup er rigsretssagen skandaløs, fordi Inger Støjberg gjorde det rigtige, da hun som udlændinge- og integrationsminister i 2016 besluttede at kræve asylpar adskilt, hvis bruden var under 18 år. Hun blev endda støttet i beslutningen af flere af de politikere, som endte med at stemme ja til rigsretssagen, påpegede Skaarup. Det drejer sig bl.a. om den nuværende klimaminister Dan Jørgensen, der som socialdemokratisk udlændingeordfører i 2016 krævede omgående indgreb mod barnebrude. En anden var den nuværende radikale leder Sofie Carsten Nielsen, der kaldte barnebrude for “misrøgt af børn”.

“Mange flere forlangte på daværende tidspunkt, at der skulle gribes ind omgående over for de barnebrude, som var kommet til Danmark. Men nu – fem år senere – har de selvsamme mennesker, som forlangte handling, stemt for en rigsret mod Inger Støjberg. Tænk sig, at vi har udviklet et politisk klima på Christiansborg, hvor man kan blive straffet for at gøre det rigtige,” sagde Peter Skaarup – og fortsatte:

“Hvis man kan blive straffet for at forhindre barnebrude i Danmark, er det ikke ministeren, der er noget galt med. Så er det loven, der skal laves om”.