Anerkendt trossamfund har tætte bånd til Saudi-Arabien – DF kræver forklaring fra kirkeministeren

0
1985
World Muslim League har hovedkontor i Mekka i Saudi Arabien. Arkivfoto

Muslim World League (MWL) på Frederiksberg er direkte underlagt moderorganisation i Saudi-Arabien, afslører Kristeligt Dagblad. DF vil vide, hvordan MWL har kunnet blive et anerkendt trossamfund i Danmark

Endnu et anerkendt muslimsk trossamfund i Danmark viser sig at have tætte forbindelser til Saudi-Arabien.

Det er Muslim World League på Frederiksberg, som Kristeligt Dagblad kan dokumentere har en én-til-én forbindelse med Muslim World League i Mekka i Saudi-Arabien.

Det fremgår af vedtægterne, at den danske afdeling repræsenterer hovedkontoret og at det økonomiske fundament bygger på tilskud fra hovedkontoret.

Regeringen fremsætter i denne uge et lovforslag, som skal forhindre, at trossamfund modtager penge fra antidemokratiske organisationer i udlandet. Men Dansk Folkeparti vil ikke afvente lovforslaget. DFs næstformand Mortne Messerschmidt siger til Kristeligt Danblad, at DF vil have kirkeminister Joy Mogensen til at se nærmere på Muslim World League med det samme.

“Det er dybt bekymrende, at en organisation med direkte forbindelser til regimet i Riyadh er organiseret i Danmark, hvor de ovenikøbet har lukrative skattefordele ved at være organiseret som trossamfund. Kirkeministeren skal redegøre for, hvordan de er blevet anerkendt trossamfund,” siger Morten Messerschmidt til Kristeligt Dagblad.

Venstre kræver også handling fra regeringen. Udlændingeordfører Mads Fuglede siger at han er meget bekymret:

“Vi kan ikke have et anerkendt trossamfund, der i virkeligheden laver propagandaarbejde for Saudi-Arabien,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Solgte halalcertifikater

Muslim World Leagues driver ikke moské i Danmark. Organisationen er mest kendt for at have udstedt halalcertifikater til danske slagterier frem til foråret 2019. I dag oplyser organisationen i et skriftligt svar til Kristeligt Dagblad, at den tilbyder “oplysninger om islam og dens lære”. I følge avisen har MWL været til stede i Danmark siden 1974.

Det er det tredje trossamfund i Danmark, som viser sig at have tætte bånd til Saudi-Arabien. I januar kunne Berlingske og Kristeligt Dagblad dokumentere, at to moskéer på Nørrebro har modtaget store pengedonationer fra den saudiske ambassade.