René Christensen ny klima- og energiordfører – Dennis Flydtkjær ny kulturordfører

0
802
René Christensen er DFs nye klima- og energiordfører. Han er i forvejen finans- og miljøordfører. Foto: Carsten Lundager

Ordførerposterne i Dansk Folkeparti er blevet fordelt efter formandsskiftet. Dennis Flydtkjær er ny kulturordfører, Alex Ahrendtsen ny europaordfører og Kristian Thulesen Dahl ny forsvarsordfører

Det bliver René Christensen, Dennis Flydtkjær og Alex Ahrendtsen, der overtager ordførerskaberne efter Morten Messerschmidt, der for nylig blev valgt til Dansk Folkepartis nye formand.

Det oplyser DFs gruppeformand Peter Skaarup efter torsdagens gruppemøde.

René Christensen, der i forvejen er finans- og miljøordfører og i sidste uge blev valgt til politisk næstformand, bliver ny klima- og energiordfører. Dennis Flydtkjær, der er medie- og skatteordfører, bliver ny kulturordfører, og Alex Ahrendtsen, der bl.a. er skoleordfører, bliver ny europaordfører.

Kristian Thulesen Dahl, der her ses under et kasernebesøg på Bornholm i november 2018, kommer til at beskæftige sig endnu mere med Forsvaret fremover. Foto: Carsten Lundager

Samtidig er DFs afgåede formand Kristian Thulesen Dahl blevet udnævnt til forsvarsordfører. Han overtager posten efter udenrigsordfører Søren Espersen. Allerede i sidste uge oplyste Espersen til Jyllands-Posten, at han havde talt med Kristian Thulesen Dahl om at overlade posten til ham.

Det er også besluttet, at udlændingeordfører Pia Kjærsgaard fremover skal være integrationsordfører. Hun overtager ordførerskabet fra Marie Krarup.

”Vi synes, at integration og udlændinge passer godt sammen. Det er gruppen, der har besluttet det her,” siger gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau.

Gruppeformanden tilføjer, at Marie Krarup er indforstået med beslutningen. Krarup har for længst meldt ud, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Morten Messerschmidt er som ny formand sit partis politiske ordfører.