Regeringen vil lade babyer skifte køn: “Det er rablende vanvid”

0
6254
Pia Kjærsgaard er Dansk Folkepartis ældreordfører. Foto: Carsten Lundager

Regeringen vil give børn ned til 0 år mulighed for et juridisk kønsskifte. Det er et overgreb på børn og “rablende vanvid”, mener Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard

“Det er rablende vanvid”.

Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard er målløs over nyheden i dagens Jyllands-Posten om, at regeringen vil gøre det muligt for børn ned til 0 år at få foretaget juridisk kønsskifte.

Forslaget går stik imod anbefalingen fra Etisk Råd. Her har et stort flertal anbefalet, at grænsen sættes ved 10-12 år. Men regeringen har nu valgt at trodse rådet og gå tilbage til sit to år gamle forslag om helt at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte. Det vil betyde, at forældre kan beslutte, at deres søn skal have et cpr-nummer til piger og omvendt. Formålet er, at “transbørn kan begynde i skole med et cpr-nummer, der stemmer overens med deres kønsidentitet,” som Jylands-Posten skriver.

Forslaget udløser en skarp reaktion fra Pia Kjærsgaard. Hun vil kalde ligestillingsminister Trine Bramsen (S) i et samråd og siger til Ritzau:

“Jeg fatter simpelthen ikke, at en regering kan foreslå den slags. Det er et overgreb over for små børn. Det kan man simpelthen ikke tillade sig på nogen måde”.

“Jeg fatter simpelthen ikke, at en regering kan foreslå den slags”

Pia Kjærsgaard, værdiordfører (DF), til Ritzau

Pia Kjærsgaard spørger på Twitter “om vi er ved at gå amok på woke?”. Til Ritzau fortsætter hun:

“Der er kun to køn. Punktum. Så er der nogle, som på en eller anden måde ikke er det ene eller det andet køn, og dem skal vi tage hånd om. Men vi skal passe med at gøre hele befolkningen så mærkværdige, at man allerede fra fødslen taler om juridisk kønsskifte, siger hun.

Woke-venstrefløj jubler

Mens DF kritiserer forslaget, så jubler regeringens støttepartier:

“Jeg synes, at det at sætte grænsen på nul år er at respektere familiernes og børnenes ret til selv at bestemme over deres egen kønsidentitet, uden at vi formynderisk fra omverdenen skal sige, hvornår man er klar til at tage stilling til det,” siger Enhedslistens Pernille Skipper til Ritzau.

Det Radikale Venstre bakker også op. Derimod vender både Konservative Folkeparti og Venstre sig imod forslaget. De konservatives Birgitte Bergmann kalder det “et fuldstændig vanvittigt knæfald” fra regeringens side overfor de røde støttepartier.

Læs mere:

Jyllands-Posten: Regeringen trodser nu Det Etiske Råd og vil give 0-årige lov til at skifte juridisk køn