Moské-formand truer med at gå til politiet efter Pia K’s moské-film

0
6983
Pia Kjærsgaard foran Roskilde Ayasofya Moské, som hun besøgte forleden og lavede en video fra. Videoen har fået formanden for moskéen til at true med en politianmeldelse.

Formanden for Roskilde Ayasofya Moské er vred over, at Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard har optaget en film fra moskéen, hvor hun opfordrer til at forbyde moskéer med minareter

En videofilm på Facebook, hvor Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Pia Kjærsgaard går rundt i Ayasofya Moskéen i Roskilde og slår til lyd for et forbud mod moskéer med minareter i Danmark, har fået formanden for moskéen, Yalcin Dogan, op i det røde felt. Overfor Roskilde Avis truer han med at ville politianmelde Pia Kjærsgaard, fordi hun har besøgt moskéen uden tilladelse.

”Moskéen er jo privat område, og vi siger hvert år nej til de tusinder, der kommer på besøg og gerne vil tage billeder. For os er det et religiøst samlingssted, hvor man ikke bare kan filme,” siger han.

Det fremgår dog af videoen, at Pia Kjærsgaard bliver budt indenfor af en ældre mand, der også viser hende rundt. Han viser blandt andet biblioteket og fremviser Koranen.

Moské-formand Yalcin Dogan mener imidlertid ikke, at det er nok med invitationen fra den ældre mand. Formanden siger til Roskilde Avis, at bestyrelsen skulle have været kontaktet først og at den ældre mand ”er døv og ikke forstår dansk”. Derfor – må man forstå – har han ikke lov til at byde Pia Kjærsgaard indenfor.

En ældre mand åbnede døren for Pia Kjærsgaard og viste hende rundt i moskéen. Her viser han hende biblioteket. Moskéens formand mener imidlertid ikke, at det var nok at spørge manden om lov. For han er “døv og forstår ikke dansk”.

Vil have forbud mod minareter

På videoen kritiserer Pia Kjærsgaard, at et flertal i Roskilde Byråd har tilladt byggeriet af en moské med minareter, som er de slanke tårne, hvorfra der kan udsendes bønnekald. Det var den daværende socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen, der tog første spadestik til moskéen, og Venstre bakkede op. Kun Dansk Folkeparti stemte imod byggeriet.

“Det er simpelthen absurd. Det viser, at man ikke kan overlade det til de lokale. Vi er nødt til at have det op på folketingsplan. Der skal lovgives imod det. Vi vil ikke have moskéer med minareter. Under ingen omstændigheder,” siger Pia Kjærsgaard i videoen.

Hun bebuder, at Dansk Folkeparti i den kommende folketingssamling vil stille et beslutningsforslag om forbud mod minareter.

Se videoen med Pia Kjærsgaard her