Radio24syv-fans vil bestorme politikere med sure mails

0
2565
Radiokanalen Radio24syv kan ikke fortsætte som DAB-kanal og lukker 31. oktober kl. 23.59. Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019

Fanside med 16.700 følgere opfordrer sine følgere til at lægge pres på politikerne for at få stoppet lukningen af Radio24syv

De seneste dage er det væltet ind med sure mails til folketingspolitikere om lukningen af Radio24syv, der i sidste uge tabte konkurrencen om udbuddet af en offentligt finansieret DAB-kanal til Radio Loud.

Det har i hvert fald været målet for den private facebookgruppe, Den Korte Radioavis / Weekendavis, der har 16.700 følgere.

Her har man de seneste dage opfordret sine medlemmer til at tæppebombe politikere med sure mails om lukningen. Og medlemmerne har ikke behøvet at gøre sig store anstrengelser for at finde på noget at skrive. På facebooksiden ligger der lange, udførlige forslag til, hvad man kan skrive, herunder en lang række kritiske spørgsmål, der kan stilles til politikerne. Det understreges ganske vist, at det er vigtigt at bruge sine egne ord. Men der ligger en konkret skabelon, ligesom der er mailadresser til alle medieordførerne og til kulturministeren.

Det foreslås, at man kan skrive sådan her til den MFer, man stemte på til valget:

“Kære [Navn].

Jeg har stemt på dig ved sidste valg, og har nu brug for at vide, hvor du står i forhold til Radio24syvs nødsituation…”

Medlemmerne opfordres samtidig til at deltage i en underskriftsindsamling mod Radio24syvs lukning – og det foreslås, at de slutter mailen til politikerne med følgende svada:

”Jeg nægter at stemme på en politiker, der uden at protestere vil lade dette her ske mod det danske folk”.

“Chikane af Dansk Folkeparti”

Filmmagasinet Ekko har talt med initiativtageren til protesten, Christian Jahnsen. Han er tidligere i en artikel på DR.dk blevet udråbt til den største fan af Den Korte radioavis og Kirsten Birgit, Radio24syvs satiremagasin. Til gengæld er han alt andet end fan af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Som han forklarer sit initiativ overfor Ekko:

”Det er så tydeligt, at det her har været chikane påbegyndt af Dansk Folkeparti, men afsluttet af Socialdemokratiet, som begge to hader at blive kritiseret og gjort grin med. Især de to, men nok også Venstre,” siger Christian Jahnsen til Filmmagasinet Ekko.

Samme Christian Jahnsen gør på facebooksiden meget ud af at understrege, at mailen til politikerne skal være personlig og ikke på vegne af en troldehær eller ansatte på Rado24syv. Han uddyber overfor Ekko:

”Politikerne skal forstå, at det her er vrede borgere i tusindvis, som skriver på egne vegne, og at det ikke er et angreb fra en troldehær. De skal især forstå, at det ikke er Radio24syv, som er gået ud og har sagt: ’Vil I ikke nok gøre det?’ For så er det til grin med det samme.”

Facebookgruppens forslag til, hvad man skrive til folketingspolitikerne:

 

Og forslag til de spørgsmål, man kan stille:

Nævnsmedlem hænges ud som inhabil

Ud over at skrive til politikerne, opfordres medlemmerne også til at skrive til Radio- og TV-nævnet, der har truffet beslutningen om at tildele sendetilladelsen til Radio Loud. Her foreslås det bl.a. at stille følgende spørgsmål:

”Hvordan forsvarer I, at Per Jauert sidder i Radio- og tv-nævnet, når han er personlig ven med Ole Mølgaard, som er chefudvikler på Radio Loud og sidder i bestyrelsen for Radio4?”.

Med andre ord mistænkes et medlem af Radio & TV-nævnet at være inhabil, fordi han skulle kende en af nøglepersonerne bag Radio Loud, der vandt udbuddet af DAB-kanalen, og Radio4, som fredag overtager den FM-kanal, som Radio24syv har sendt på de sidste otte år.

At der et personligt venskab mener Christian Jahnsen bl.a. at kunne dokumentere ved, at medieforskeren Per Jauert på et tidspunkt har ønsket Ole Mølgaard tillykke med fødselsdagen på facebook. Christian Jahnsen henviser også til ”kilder rundt omkring”, som har fortalt ham om den nære relation.

Det får Filmmagasinet Ekko til at spørge Christian Jahnsen om det rimelige i, at han insinuerer, at en person er inhabil, uden nogen reel dokumentation. Til det siger Christian Jahnsen:

”Når man har set på det her forløb siden FM-udbuddet, berettiger hetzen mod Radio24syv fuldt ud, at vi siger: ’Vi vil gerne have svar på, hvor godt I kender hinanden!’. Ellers bliver der jo aldrig sået tvivl om folks habilitet og venskaber,” siger han.

Per Jauert afviser overfor Ekko, at han er nær ven med Ole Mølgaard.

Radio24syv-ledelse lægger afstand til protest

Christian Jahnsen er selv overbevist om, at Radio24syvs to programchefer Mads Brügger og Mikael Bertelsen synes hans initiativ er fedt. Radio24syvs ledelse lægger dog afstand til kampagnen. Direktør Jørgen Ramskov siger til Ekko:

”Radio24syv’s ledelse har intet kendskab til de planer, Ekko omtaler, og hvis vi var blevet spurgt, var vores deltagelse blevet utvetydigt afvist. Ledelsen er heller ikke bekendt med nogen habilitets- eller interessekonflikter mellem Per Jauert og Ole Mølgaard. Christian Jahnsen er en privatperson, der bestyrer en privat Facebook-gruppe. Hvad han foretager sig, er Radio24syv uvedkommende, og hverken radioen eller dens ledelse er på nogen måde involveret i hans eller gruppens aktiviteter,” siger Radio24syv-direktøren.

Filmmagasinet Ekkos artikel kan læses her.