Projekter kører i tomgang: DF savner handling fra transportministeren

0
1298
Nedskæringer på Kystbanen har fået en række borgmestre til at sende et fælles brev til transportminister Benny Engelbrecht. Arkivfoto: Nicolai Perjesi / DSB

Forhandlingerne om infrastrukturprojekter udskydes gang på gang. Nu efterspørger en række borgmestre handling for Kystbanen. DF’s transportordfører Hans Kristian Skibby har rejst sagen for transportministeren.

Kystbanen venter. Det samme gør seks borgmestre langs kystbanens strækning. Sammen med regionsrådsformanden i Region Hovedstaden har de nu skrevet et brev til transportminister Benny Engelbrecht.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Brevet kalder på handling og en analyse af muligheden for infrastrukturforbedringer på Kystbanen, hvis den fremover skal benyttes mere. De mener desuden, at Kystbanen skal ligestilles med andre sammenlignelige togstrækninger i Region Hovedstaden.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis kommer brevet efter flere nedskæringer på Kystbanen, hvor der bl.a. er indført reduceret betjening af flere stationer i den nye køreplan.

Brevet, som også er blevet sendt til Folketingets transportudvalg, har fået Dansk Folkepartis transportordfører Hans Kristian Skibby til at rette henvendelse til transportministeren. Han har således spurgt, om ministeren vil stille sig i spidsen for en analyse af muligheden for infrastrukturforbedringer på Kystbanen, som brevet efterspørger.

”Vi ser desværre, at ministeren og regeringen gang på gang udskyder forhandlingerne om en plan for infrastrukturprojekter. Først skulle de komme i efteråret 2019, så i foråret 2020, og det seneste jeg har hørt er, at de kommer her i foråret 2021, men der er ikke indkaldt til politisk sættemøde endnu, ” siger Hans Kristian Skibby til Frederiksborg Amts Avis.

Kører i tomgang

Forhandlingerne, der er blevet udskudt flere gange, omhandler ikke kun Kystbanen. Lige nu står flere infrastrukturprojekter derfor stille, og det holder ikke, mener Hans Kristian Skibby.

”Det er uholdbart, for idéen om en analyse på Kystbanen er blot en af de mange eksempler på projekter, som gavner miljø og klima, som står i kø i hele kongeriget. Så jeg bliver lidt provokeret over, at forhandlingerne udskydes,” siger Hans Kristian Skibby til Frederiksborg Amts Avis.

”Oppositionen står klar på perronen og venter.”

Indtil videre er regeringens plan, at forhandlingerne for infrastrukturprojekter sættes i gang i foråret 2021.