Pia Kjærsgaard om indvandrer-undersøgelse: ”Det løber mig koldt ned ad ryggen”

0
4421
Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Muslimer opvokset i Danmark har større ønske om religiøse særhensyn end muslimer, der er kommet hertil senere, viser ny undersøgelse. “Der findes kun én løsning: Et øjeblikkeligt stop for al muslimsk indvandring,” mener DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard

“Det er forstemmende,” skriver Pia Kjærsgaard i Kristeligt Dagblad om den nye medborgerskabsundersøgelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, der har undersøgt indvandrere og efterkommeres holdning til religiøse særhensyn.

Undersøgelsen viser, at muslimer, der er opvokset i Danmark eller kommet hertil meget tidligt, ønsker flere religiøse særhensyn end muslimer, der er kommet hertil, efter de var fyldt 12 år.

”Det løber mig ganske koldt ned ad ryggen, når jeg for eksempel læser, at henholdsvis 79 procent af muslimske kvinder og 69 procent af mændene, som er ” opvokset i Danmark”, mener at offentlige institutioner skal respektere religiøse spiseregler,” skriver Pia Kjærsgaard, der er udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

”En kombination af islam og krævementalitet”

Ud over spiseregler, er muslimerne blevet spurgt, om de mener offentligt ansatte skal have lov til at bede i arbejdstiden og om arbejdsløse skal kunne afvise et jobtilbud ud fra egen religiøs overbevisning, uden at det får konsekvenser. Svarene viser, at især muslimske kvinder, opvokset i Danmark, ønsker mere hensyntagen til deres religion.

”Årsagen kan være, at mens der hos forældrene er en erkendelse af, at de som indvandrere ikke kan kræve, at værtslandet danser efter deres pibe, så er børnene vokset op med en kombination af islam og de dårligste sider af den danske krævementalitet. Læg hertil, at krav om tid til bøn, retten til at afvise job ud fra sin religiøse overbevisning og krav om respekt for religiøse spiseregler passer som hånd i handske med hele woke-tankegangens identitetspolitiske totalitarisme,” skriver Pia Kjærsgaard.

Kvindelige muslimer har større ønske om religiøse særhensyn i det offentlige end mandlige muslimer. Her en gruppe muslimske kvinder ved det såkaldte Ashura-sørgeoptog på Nørrebro i september 2019.

Oplysningerne får hende til at mindes indvandrerdebatten i 1980erne og 1990erne. Dengang lød svaret til kritikkerne, at det bare var et spørgsmål om en generation eller to, ”så ville de muslimske indvandrere være som danskere tilsat en smule harmløs mellemøstlig folklore”. Men sådan gik det tydeligvis ikke.

”Det vestlige religions-og kultursyn er baseret på en naiv forestilling om, at fordi religion ikke betyder det store for os længere, så gør den det heller ikke for andre,” skriver Pia Kjærsgaard.

Alarmklokkerne ringer

Situationen kan endda være endnu værre, end det fremgår af undersøgelsen. Svarprocenten er nemlig meget lav. Det kan ifølge Christian Marcussen, medlem af Rådet for Etniske Minoriteter, skyldes, at spørgsmålene opfattes som kontroversielle. Det sagde han til Kristeligt Dagblad i sidste uge.

”Netop her ringer alarmklokkerne hos mig. For hvis man ikke ønsker at svare, tyder meget på, at man slet ikke befinder sig på noget grundlæggende dansk fundament. Man taler muligvis sproget. Man har muligvis et arbejde. Men man føler sig slet ikke som en del af det danske fællesskab,” skriver Pia Kjærsgaard.

“Hvis man ikke ønsker at svare, tyder meget på, at man slet ikke befinder sig på noget grundlæggende dansk fundament”

Hun mener, at der kun er én løsning:

”Der findes kun én overordnet løsning på Vestens problem: Et øjeblikkeligt stop for al muslimsk indvandring. Og dernæst: At vi som samfund naturligvis afviser alle religiøse særkrav. Hvis man vil bede, foregår det i en pause uden at genere andre. Hvis man afviser at tage et job på grund af sin religion, skal pengekassen smækkes i – og hvis man er utilfreds med forplejningen i offentlige institutioner, må man undgå kød eller tage en madpakke med. Det er hunden, der logrer med halen, og ikke omvendt. Vi skal som samfund afvise samtlige krav om religiøse særhensyn. Her bestemmer vi,” skriver Pia Kjærsgaard i Kristeligt Dagblad.

Læs om undersøgelse her:

Muslimske kvinder opvokset i Danmark ønsker flere religiøse særhensyn