Inger Støjberg takker nej til DF-job – skal skrive klummer for Ekstra Bladet

0
1857
Inger Støjberg forlader Folketinget tirsdag den 21. december, efter at et flertal har erklæret hende for uværdig på grund af rigsretsdommen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har tilbudt Støjberg et job, efter at hun blev erklæret uværdig til Folketinget. Men Støjberg har i stedet takket ja til at skrive klummer for Ekstra Bladet

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal være klummeskribent for Ekstra Bladet. Hun takker samtidig nej til Dansk Folkeparti, som har tilbudt hende at arbejde for DF på Christiansborg. Det skriver Ritzau.

“Det er rigtig flot af Dansk Folkeparti, at de har tilbudt det, men det ville ikke være rigtigt at begynde at arbejde på Christiansborg lige nu,” siger Inger Støjberg til Ritzau.

Et flertal i Folketinget erklærede kort før jul Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget. Det skete som konsekvens af, at Inger Støjberg 13. december blev idømt to måneders ubetinget fængsel i Rigsretten. Det fik Dansk Folkeparti til at tilbyde den tidligere minister et job. Men det har hun nu afslået.

Ud over at skrive klummer om aktuel politik mm. for Ekstra Bladet, skal Inger Støjberg passe sit nye netmedie Inger.dk, hvor hun hver uge analyserer dansk politik.

DF-formand: Inger er landet godt på benene igen

På Facebook glæder DFs formand Kristian Thulesen Dahl sig over Inger Støjbergs nye opgaver:

“Inger Støjberg er ny klummeskribent i Ekstra Bladet. Dejlig nyhed! Jeg glæder mig til at følge med. Det er tydeligt, at Inger er landet godt på benene igen efter at være slæbt urimeligt gennem Rigsretten. Hun er kampklar og i fuld vigør! Skønt! Det kan man også se på Inger.dk, hvor hun hver uge vil kommentere ugens gang i dansk politik. Inger Støjberg er en overordentlig væsentlig stemme i værdipolitikken, så derfor skal lyde en klar opfordring til at blive abonnent og bakke Inger op,” skriver han.

“Hun er kampklar og i fuld vigør! Skønt!”

Kristian Thulesen Dahl på Facebook

Inger Støjberg blev dømt i Rigsretten for sin beslutning som minister om at kræve asylpar adskilt, hvis en af parterne var under 18 år. Et flertal af dommerne mente hun overtrådte ministeransvarlighedsloven, fordi der i følge anklagerne ikke skete en individuel sagsbehandling af asylparrene, sådan som konventionerne kræver. Inger Støjberg fastholdt i Rigsretten, at hun ikke har gjort noget ulovligt og at hun ikke fortryder sin beslutning.

Inger Støjbergs første klumme for Ekstra Bladet kan læses her