Pia Kjærsgaard: Manden i den grønne jakke er venstrefløjens produkt

0
2246
Optrinnet med "Manden i den grønne jakke" blev filmet af familien og lagt på Facebook. Siden har det udløst fordømmelse fra alle sider af Folketinget. Manden selv har undskyldt sit udfald med at han var fuld. Han afviser, at han er racist.

Det var modbydeligt og uacceptabelt, da en mand i weekenden overfaldt en indvandrerfamilie verbalt på havnen i Kastrup. Men mandens frustration er skabt af venstrefløjens fejlslagne udlændingepolitik, mener Pia Kjærsgaard

Der var ikke gået mange sekunder fra en video med en mand, der overfalder en indvandrerfamilie verbalt med racistiske tilråb, var blevet delt på nettet, før Radikale Venstres ligestillingsordfører Samira Nawa krævede en handlingsplan mod racisme.

Andre fra venstrefløjen krævede også handling. Overfaldet på Kastrup Havn af “manden i den grønne jakke”, som aggressivt råber at familien skal rejse hjem til deres eget land, ”er et resultat af tonen i debatten” og udtryk for “strukturel racisme i det danske samfund”.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard tager også afstand fra mandens angreb. Det “komplet ubehøvlet og tølperagtig,” skriver hun i en kommentar i Berlingske.

Kære venstrefløj…

Men hun tager også afstand fra venstrefløjens snak om strukturel racisme, dvs. noget, der er fast del af det danske samfund. Og Pia Kjærsgaard afviser, at en enkeltstående hændelse skal udløse en handlingsplan. I stedet opfordrer hun venstrefløjen til at kigge ind ad. Set fra Pia Kjærsgaard stol, har venstrefløjen nemlig selv skabt “manden i den grønne jakke” – eller den frustration, han udtrykker.

DFs værdi- og udlændingeordfører, stifter og tidligere formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard. Arkivfoto: Carsten Lundager

“Kære venstrefløj, manden i den grønne jakke er jeres produkt. I har skabt ham. Jeres fejlslagne udlændingepolitik gennem årtier har fået frustrationerne i dele af befolkningen til at boble op. Husker nogen mon »spyttemanden«? Under indtryk af flygtningebølgen i 2015 gav en mand sig til at spytte efter flygtninge fra en motorvejsbro, hvor han havde placeret sig. Modbydeligt, ja. Men også udtryk for desperation,” skriver Pia Kjærsgaard – og fortsætter:

”Vi er nødt til at erkende, at det er lykkedes for venstrefløjen at splitte befolkningen – og det i en grad, hvor vi risikerer, at flere og flere griber til selvtægt. Det kan være som reaktion mod bandekriminaliteten og områder, hvor personer med udenlandsk baggrund har taget magten i bydele og boligområder. Det kan være som reaktion på at leve i områder, hvor man ganske enkelt er kommet til at føle sig som en fremmed i sit eget land”.

“Jeres fejlslagne udlændingepolitik gennem årtier har fået frustrationerne i dele af befolkningen til at boble op”

Har undskyldt sin opførsel

”Manden i den grønne jakke”, der i øvrigt hedder Lars, har i Ekstra Bladet undskyldt for sin opførsel. Han har forklaret, at han var ”pattestiv” og vred og havde haft et skænderi med manden i familien, inden han gik grassat.

Som Pia Kjærsgaard konstaterer, havde han muligvis råbt noget grimt om rødt hår eller overvægt, hvis familien havde været rødhåret eller overvægtig. Uanset hvad, var hans opførsel ”vanvittig, modbydelig og uacceptabel”.

”Men vi skal ikke lade en tilfældig galning være projektionsflade for venstrefløjens ideologi. Den betydning fortjener han ganske enkelt ikke,” skriver Pia Kjærsgaard – og slutter sit indlæg:

”Manden i den grønne jakke var hverken køn at se eller høre på. Men venstrefløjen – ja, de fleste partier – har kun sig selv at takke for den udvikling, der har skabt ham. Hvis vi havde bremset op i tide, kunne vi have undgået både ham og den splittelse af befolkningen, som er det sørgelige resultat af en forfejlet udlændingepolitik”.

Hele indlægget i Berlingske kan læses her