Næsten 300 mennesker kom i 2019 til skade i elløbehjuls-ulykker i københavnsområdet. DF’s Pia Kjærsgaard vil have dem forbudt. “De er livsfarlige,” siger hun 

“Ja naturligvis skal de forbydes. Der er alt for mange ulykker, de flyder allevegne, og der køres på fortove”. Sådan skriver Pia Kjærsgaard på Twitter, efter at nye skræmmende tal i dag er blevet offentliggjort om antallet af personer, der kommer til skade med elløbehjul i Region Hovedstaden.

Næsten 300 mennesker i københavnsområdet kom i 2019 til skade i løbehjulsulykker. 256 af dem var elløbhjulsbrugere. 27 af dem var fodgængere, som blev ramt af elløbehjul. En del er meget alvorlige skader, eksempelvis kraniebrud, og i følge Berlingske, som bringer opgørelsen, er det nu 66 procent af de tilskadekommende, som må hentes af en ambulance, hvilket er en stigning i forhold til første halvår 2019. Opgørelsen viser desuden, at 34 procent af de tilskadekommende elløbehjulsbrugere var påvirket af alkohol eller stoffer. Kun 2,7 procent af de tilskadekomne havde hjelm på.

Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet konstaterer på baggrund af opgørelsen, at den nuværende forsøgsordning med elløbehjulene må stoppe.

“Tallene fra hovedstaden bekræfter, hvad man kan sige sig selv, nemlig at disse løbehjul er livsfarlige, når man ser på deres mangel på stabilitet, hastighed, bremseevne og andet. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få sat en prop i denne forsøgsordning,” siger trafikforskeren til Berlingske.

Pia Kjærsgaard på Twitter.

Pia Kjærsgaard: Kun for børn og til leg

Samme synspunkt har Pia Kjærsgaard. Efter hendes udsagn på Twitter er hun blevet interviewet af Berlingske., hvor hun siger:

“Jeg bryder mig bestemt ikke om dem, og det har jeg aldrig gjort. De nye tal bekymrer mig da, for elløbehjulene er livsfarlige, og det er da et kæmpe problem,”.

Pia Kjærsgaard har selv haft en ubehagelig oplevelse, da hun kom cyklende og to mænd, der tydeligt var påvirkede, kørte imod hende på elløbehjul, mens de råbte og skreg.

“Løbehjul er for børn og er til leg,« siger Pia Kjærsgaard til Berlingske – og fortsætter:

“Jeg synes kun, de er til gene, og jeg synes, de er overflødige. Jeg kan slet ikke se, hvad vi skal bruge dem til. Men jeg tror også, det er en dille, som vi kommer over. Det håber jeg da i hvert fald. Hvornår det sker, ved jeg jo ikke”.

“Jeg kan slet ikke se, hvad vi skal bruge dem til”

Pia Kjærsgaard til Berlingske