Pia Kjærsgaard: Der er mere brug for Dansk Folkeparti end nogensinde

0
1740
Pia Kjærsgaard taler på DFs årsmøde i Odense. Foto: Carsten Lundager

Udlændingepolitikken og velfærdspolitikken vil skride uden Dansk Folkeparti, sagde Pia Kjærsgaard i sin tale på DFs årsmøde

“Når onde tunger siger, at Dansk Folkeparti har udtjent sit formål, fordi en række partier nu også går ind for en stram udlændingepolitik, så kan jeg næsten ikke være i mig selv. Sandheden er, at der er mere brug for Dansk Folkeparti end nogensinde før”.

Sådan sagde partistifter Pia Kjærsgaard, da hun lørdag eftermiddag talte på årsmødet i Dansk Folkeparti, som i år fejrer sit 25 års jubilæum.

Pia Kjærsgaard slog fast, at Dansk Folkeparti kan være stolte af de første 25 år. For selv om DF i starten var dem, som de andre ikke ville lege med, så har DF sat markante aftryk, ikke mindst på udlændingepolitikken.

“Da Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995 blev vi hånet. Vi og jeg blev mødt med hån og spot. Ingen troede på, at vi kunne lykkes. Når jeg tænker på det i dag, kommer jeg tit til at trække på smilebåndet. Ikke fordi det vær særlig sjovt at gennemleve. Men vi fik jo ret. Danskerne bakkede op. Vi stod det igennem, og i dag kan ingen benægte, at vi fik sat permanente aftryk på udlændingepolitikken i Danmark,” sagde Pia Kjærsgaard.

“I dag kan ingen benægte, at vi fik sat permanente aftryk på udlændingepolitikken i Danmark”

Pia Kjærsgaard på talerstolen på DFs årsmøde i Odense. Foto: Carsten Lundager

I 00erne DF fik blandt andet strammet reglerne for familiesammenføring, for tildeling af permanent ophold og tildeling af statsborgerskab. Samlet fik DF gennemført over 100 stramninger af udlændingepolitikken, og senest var det DF, som fik paradigmeskiftet – hjemsendelsespolitikken – igennem ved finanslovsforhandlingerne i 2019.

Paradigmeskiftet blev støttet af Socialdemokratiet, men som Pia Kjærsgaard sagde i sin tale, så har Socialdemokratiet reelt skiftet kurs i udlændingepolitikken, efter regeringsskiftet:

“Før valget ville Socialdemokratiet stramme. Efter valget ville de lempe, og pludselig kunne flygtninge, der ikke længere havde et beskyttelsesbehov bare få lov til at blive i Danmark, hvis de havde et arbejde og havde været her i minimum to år. Og nå ja, det gjaldt i øvrigt både flygtninge, familiesammenførte og medfølgende familie,” sagde Pia Kjærsgaard.

Foto: Carsten Lundager

Derfor kan Danmark ikke undvære DF, fastslog partistifteren:

“Uden Dansk Folkeparti vil mange partier lige så stille rykke sig tilbage til deres udgangspunkter fra dengang. Både på udlændingepolitikken og velfærdspolitikken vil det skride uden os. Det er det sidste, danskerne har brug for,” sagde Pia Kjærsgaard.

Pia Kjaersgaards tale på DFs aarsmoede 2020