Peter Kofod valgt til DFs hovedbestyrelse

0
2481
Peter Kofod præsterer sit kandidatur til hovedbestyrelsen på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

DFs europaparlamentsmedlem Peter Kofod og Carl Christian Ebbesen valgt til hovedbestyrelsen på DFs årsmøde. Rene Danielson er ny suppleant til hovedbestyrelsen

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, kan nu også kalde sig medlem af DFs hovedbestyrelse. Ved et kampvalg lørdag eftermiddag på DFs årsmøde, blev Peter Kofod valgt til hovedbestyrelsen sammen med den organisatoriske næstformand Carl Christian Ebbesen, der genopstillede.

Peter Kofod fik 152 stemmer, mens Carl Christian Ebbesen fik 109 stemmer. En tredje kandidat, Rene Danielsson fra Bornholm, fik 103 stemmer og bliver dermed suppleant til hovedbestyrelsen.

Rene Danielsson, der er kommunalbestyrelsesmedlem for DF på Bornholm, stillede op til hovedbestyrelsen og blev valgt til suppleant. Foto: Carsten Lundager

Vil arbejde for forandringer

Peter Kofod sagde i sin kandidattale, at han vil arbejde for en række forandringer af Dansk Folkeparti, blandt andet vil han styrke talentudviklingen. Han mener, at partiet skal lade sig inspirere af andre europæiske højrefløjspartier, der oplever ny fremgang efter have været i krise.

“Jeg er en fredelig mand. Jeg ønsker hverken konflikter eller ballade. Men jeg føler det som min pligt at være med til at videreudvikle vores fantastiske parti. Der er ikke noget alternativ til Dansk Folkeparti, og derfor vi nødt til at få partiet op i gear igen,” sagde det nye hovedbestyrelsesmedlem.

Peter Kofod er 30 år og uddannet skolelærer. Fra 2015-2019 var han medlem af Folketinget, hvor han var retsordfører for DF.

“Jeg føler det som min pligt at være med til at videreudvikle vores fantastiske parti”

Peter Kofod på DFs årsmøde

Peter Kofod erstatter DFs mangeårige partisekretær Poul Lindholm Nielsen i hovedbestyrelsen. Poul Lindholm Nielsen har valgt at stoppe som partisekretær og overgår til en ny funktion som seniorkonsulent i partiet. Ny partisekretær bliver Steen Thomsen, der hidtil har været organisationskonsulent og valgt medlem af hovedbestyrelsen. Han var på valg i år, men overtager nu partisekretærens faste plads i hovedbestyrelsen.

Organisatorisk næstformand Carl Christian Ebbesen blev genvalgt til hovedbestyrelsen. Foto: Carsten Lundager