Pia Kjærsgaard bliver DFs nye udlændingeordfører

0
3463
Pia Kjærsgaard og Martin Henriksen i valgkampen. Pia Kjærsgaard afløser Martin Henriksen på den vigtige post som DFs udlændingeordfører.

Dansk Folkeparti har tirsdag sat navn på tre ordførerskaber. Morten Messerschmidt bliver ny klima-, miljø- og energiordfører samt EU-ordfører og Pia Kjærsgaard overtager nøgleposten som udlændingeordfører

Dansk Folkeparti venter lige som flere andre partier med at udnævne ordfører til der er dannet en ny regering. Men tirsdag er der dog blevet sat på tre af ordførerskaberne.

Det drejer sig om nøgleposten som udlændingeordfører, der er blevet ledig efter Martin Henriksen, som ikke blev genvalgt. Den skal fremover varetages af partiets stifter Pia Kjærsgaard, der er tilbage i folketingsgruppen efter fire år som folketingets formand.

Desuden har Morten Messerschmidt, der genvalgt til folketinget efter 10 år i EU-parlamentet, fået tildelt to ordførerskaber. Han bliver ny klima-, miljø- og energiordfører, og han bliver EU-ordfører. Messerschmidt var også Europaordfører og klima-og energiordfører, da han sad i Folketinget sidst.

Ritzau skriver, at folketingsgruppens øvrige medlemmer fortsætter på deres nuværende poster, indtil de fordeles på ny ved partiets sommergruppemøde i august.