Peter Kofod: ”Hvad laver sådan en vaneforbryder i Danmark?”

0
3687
DFs gruppeformand Peter Kofod taler under Folketingets åbningsdebat den 19. januar. Foto: Fra Folketings-TV

DFs gruppeformand Peter Kofod vil have regeringen til at vise handlekraft i udlændingepolitikken. En konkret sag om en bandekriminel indvandrer, der smadrede en tilfældig fodgænger under en biljagt, viser, at der er brug for stramninger

Regeringen må i arbejdstøjet og vise handlekraft på udlændingeområdet. Det var budskabet fra Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Kofod, da han holdt sin ordførertale ved åbningsdebatten i det nye Folketing torsdag den 19. januar.

Danmark trues af indre og ydre fjender, og derfor skal strammes op i udlændingepolitikken, fastslog Peter Kofod, der brugte en aktuel sag til at vise, at danskernes tryghed er truet af konventioner og slap udlændingepolitik.

I sagen fra Nørrebro blev en tilfældig fodgænger alvorligt kvæstet af tre unge indvandrere, som 15. april 2022 kørte ham ned med 108 km/t. De tre unge med bandetilknytning deltog i en vild biljagt og de efterlod den tilfældige fodgænger – en ung mand – blødende og voldsomt kvæstet på fortovet.

Chaufføren, der senere blev anholdt i Hamborg, slap med 12 måneders fængsel og seks års udvisning til Tyrkiet. Manden havde i forvejen siddet syv år i fængsel og har aldrig haft et arbejde. Han havde tre betingede udvisningsdomme bag sig.

”Vi taler 7 års fængsel, 3 betingede udvisninger, aldrig et ærligt arbejde, kun socialt plattenslageri og kriminalitet i bagagen. Tillad mig at spørge: Hvad laver sådan en vaneforbryder egentlig i Danmark? Hvorfor er han her stadig? Og hvornår stopper vi det her slaraffenland for bandemedlemmer og kriminelle udlændinge? Det virker totalt uforståeligt, at vores system er så slapt, at man ikke kan sætte hårdt mod hårdt over for den omfattende kriminalitet, der udspringer af bander og uønsket indvandring, der nyder stærk beskyttelse af internationale konventioner”, sagde Peter Kofod.

“Hvornår stopper vi det her slaraffenland for bandemedlemmer og kriminelle udlændinge?”

Du kan se Peter Kofods tale her:

Konventioner står i vejen

DF-gruppeformanden påpegede, at SVM-regeringen i sit regeringsgrundlag taler om at konventioner med ”uhensigtmæssigheder” og ”snævre rammer” skal udfordres, ”så deres negative bivirkninger minimeres”.

”Uhensigtsmæssigheder, snævre rammer, en udfordring og negative bivirkninger – det er vist en meget pæn måde at sige det på. Ja, jeg skal love for, at konventionerne sætter snævre rammer, og det er en udfordring for danskernes sunde fornuft og retfærdighedssans, at mordere og voldsforbrydere gang på gang vinder over retsstaten ved hjælp af konventioner, som trods deres gode hensigter har visse negative bivirkninger”, sagde Peter Kofod, og kom med denne appel til regeringen:

”Vi har mildest talt brug for at beskytte os imod den indre trussel, den trussel, der hænger uløseligt sammen med udlændingepolitikken. Dér har vi i den grad brug for at se regeringen i arbejdstøjet. Det er en forsvarskamp for vores kultur, som vi vil føre i småt såvel som i stort – imod bønnekald fra minareter, islamiske tørklæder, kønsopdeling af svømmehaller, imod bander og bandekrig og islamister og hellig krig. Det kræver systematiske udvisninger af såvel kriminelle som terrorister og den islamiske terrorismes fortalere. Her har vi brug for handlekraftigt lederskab af Danmark”.

Hele Peter Kofods tale kan læses her: Peter Kofod ordførertale 19012023