Mikkel Bjørn bliver Dansk Folkepartis nye kulturordfører

0
3260
Mikkel Bjørn har fået seks ordførerskaber i Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis nye medlem af folketingsgruppen, Mikkel Bjørn, har fået seks ordførerskaber i DF og fortsætter som formand for Indfødsretsudvalget

Dansk Folkepartis nyeste medlem af folketingsgruppen Mikkel Bjørn, der tidligere på ugen skiftede fra Nye Borgerlige, har på et gruppemøde fået tildelt seks ordførerskaber. Mikkel Bjørn bliver DFs nye ordfører for kultur, medie, kirke, ligestilling, nordisk samarbejde og indfødsret. Han fortsætter desuden som formand for Folketingets indfødsretsudvalg.

”Det er nogle områder, som jeg synes er enormt spændende og som jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med. De ligger alle mit hjerte nært,” siger Mikkel Bjørn.

Han er kendt som en skarp, nationalkonservativ debattør. Derfor glæder han sig til at skulle repræsentere DF indenfor kultur, medie og kirke-politik.

”Kulturpolitik er et enormt vigtigt område. Vi skal værne om dansk kultur og historie og sikre, at vores fælles arv og identitet bliver formidlet videre til kommende generationer. Tilsvarende er kirkepolitik et meget vigtigt område, fordi vores kristne kulturarv er afgørende for, hvem vi er, og hvad vi skal være i fremtiden,” siger Mikkel Bjørn.

Han ser også frem til som ligestillingsordfører at skulle tage aktivt del i ligestillingsdebatten.

“Der er rigtig mange dagsordener, man kan tage fat på som ligestillingsordfører. Venstrefløjen har en masse ambitioner på ligestillingsområdet, der i virkeligheden gør det modsatte af, hvad de påstår, nemlig skaber mindre ligestilling mellem kønnene. Det vil jeg meget gerne imødegå med gode argumenter og konstruktiv dialog,” siger Mikkel Bjørn.

Han overtager ordførerskaberne fra Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.