Enhedslisten vil bekæmpe radikal islam med socialrådgivere og gadeplansmedarbejdere

0
4131
Pernille Skipper, Enhedslisten. Foto: Steen Brogaard

Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper forklarer i stort interview i Kristeligt Dagblad, hvordan Enhedslisten vil bekæmpe den radikale islamisme

ISLAM | Hvis du vil blive klogere på, hvad den yderste venstrefløj mener om radikal islamisme, så er Kristeligt Dagblad et godt sted at gå hen i dag. Avisen har interviewet Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper, og her kan man læse om en partileder, der 1 til 1 mener det modsatte af Dansk Folkeparti, når det kommer til behandlingen af radikale islamister i Danmark.

Pernille siger da også selv, at “venstrefløjen ikke må overtage højrefløjens fortælling om radikal islamisme”, og hun siger at “hun er træt af, at SFere og socialdemokrater kritiserer Enhedslisten og andre på venstrefløjen for at have berøringsangst overfor islam”.

For det har Enhedslisten ikke, skal man tro. De har bare nogle andre svar på de problemer, “som religiøs og social kontrol i minoritetsmiljøer skabe”:

“Der er en tendens til, at hvis man ikke er enig med højrefløjens svar på ekstremisme, så er det nok fordi, man ikke tager problemet alvorligt. Det er ikke rigtigt. Vi har bare nogle andre svar,” siger Pernille Skipper til Kristeligt Dagblad.

Hvad er så svarene? Det er en øget social indsats. Ikke noget med burkaforbud eller ghettopakker. Ikke noget med zoner med dobbelt-straf for visse forbrydelser, og ikke noget med at forsøge at ændre den etniske sammensætning i udsatte boligområder. Nej, flere socialrådgivere, gadeplansmedarbejdere og lokalbetjente kan løse problemerne:

“Vores svar handler ikke om dobbeltstraf eller hårde overskrifter, men om at skabe et fællesskab, hvor alle kan være med. Også muslimer og unge fra udsatte boligområder.
Vi skælder dem ikke ud for at gå med tørklæde eller siger, at de skal tage det af, eller tvinger mennesker til at trykke hånd. Det handler om noget så usexet og kedeligt som socialrådgivere på alle folkeskoler. At sørge for, at der er gadeplansmedarbejdere nok og lokalbetjente i de områder, hvor der er behov for det – ikke kun betjente i store pansrede mandskabsvogne,” siger Pernille Skipper.

“Vi skælder dem ikke ud for at gå med tørklæde eller siger, at de skal tage det af, eller tvinger mennesker til at trykke hånd”

Pernille Skipper (EL) til Kristeligt Dagblad

Interviewet i Kristeligt Dagblad kan læses her:

Pernille Skipper med advarsel: Venstrefløjen må ikke ”overtage højrefløjens fortælling om radikal islamisme”