Pernille Bendixen genopstiller ikke: “Nu vil jeg videre med andre ting”

0
3430
Pernille Bendixen, fungerende kulturordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis fungerende kulturordfører Pernille Bendixen har besluttet at stoppe i politik. “Jeg vil ikke at vende mit liv på hovedet hvert 4 år og starte helt forfra,” siger hun til ditoverblik.dk

Det var lidt tilfældigt, at Pernille Bendixen for 11 år siden sagde ja til at stille op til kommunalvalget i Odense. Hun var blevet medlem af bestyrelsen i DF i Odense og var kommet med i en følgegruppe for Alex Ahrendtsen i byrådet. Han fik mange spørgsmål til sagerne fra Pernille Bendixen, og en dag udfordrede han hende: Hvorfor stiller du ikke op til kommunalvalget?

“Hvis ikke Alex havde spurgt mig om det, så havde jeg aldrig besluttet at stille op,” fortæller Pernille i telefonen fra Christiansborg.

For her sidder hun nu. Opfordringen endte med at føre meget med sig. Pernille Bendixen er nu i gang med sin tredje periode i byrådet i Odense, og hun har været medlem af Folketinget i to perioder. Fra 2015-2019 var hun et af Dansk Folkepartis tre fynske medlemmer, og siden december har Pernille Bendixen været vikar for Alex Ahrendtsen, der pt. er sygemeldt.

Plads til andre kandidater

Men nu har Pernille Bendixen besluttet, at det skal slutte. Tirsdag aften meddelte hun lokalforeningen i Odense, at hun ikke genopstiller til hverken byrådet eller Folketinget.

“Jeg ønsker ikke at vende mit liv på hovedet hvert 4 år og starte helt forfra. Min tid i byrådet kalder på at give plads til andre kandidater, jeg har siddet i 3 perioder til næste valg. Jeg har nydt hver eneste dag. Jeg har været og er dybt beæret over at være folkevalgt. Jeg sidder perioden ud i byrådet og jeg bliver i folketinget indtil Alex Ahrendtsen er tilbage,” skriver Pernille på Facebook.

Overfor ditOverblik uddyber hun sin beslutning:

”Jeg blev ikke valgt til Folketinget i 2019, og derfor er jeg nødt til at gøre mig tanker om, hvad jeg nu skal bruge mit liv på. Jeg kan gå i gang med en uddannelse, starte en virksomhed etc. Men når jeg gør det, vil jeg ikke stå i en situation, hvor jeg skal sætte det hele i stå igen, fordi jeg bliver valgt til Folketinget. Jeg kan godt lidt have en fast struktur og vide, hvad der skal ske,” siger Pernille Bendixen.

Rejser til Himalaya

Hun vil endnu ikke fortælle, hvad hun vil beskæftige sig med, når det er slut i Folketinget. Det er indtil videre en hemmelighed, griner hun i telefonen. Dog er det ingen hemmelighed, at Pernille Bendixen til oktober rejser til Nepal i en måned for at vandre i Himalaya – sammen med en gruppe, skal Pernille gå til basecamp på det 6.812 meter høje Ama Dablam.

”Det er tredje gang jeg skal til Himalaya. Jeg kan godt lide den personlige udfordring der er i, om man kan klare strabadserne. Og så er nepaleserne søde og gæstfrie mennesker. Mødet med dem, der er blandt verdens fattigste, er for mig også en påmindelse om, hvordan man har det andre steder i verden,” siger Pernille Bendixen.

pernille Bendixen under en af sine tidligere vandreture i Himalaya. Foto fra facebook

Godt samarbejde på tværs af partier

Der er meget hun kommer til at savne ved politik. På Christiansborg er det atmosfæren, arbejdsklimaet, Dansk Folkepartis medarbejdere og MFere samt ikke mindst samarbejdet med ordførere fra de andre partier. Eksempelvis under forhandlingerne i sidste periode om dagtilbudsudspillet og et nyt skilsmissesystem.

”Det er det mest spændende jeg har været med til politisk. Alle ordførere var optagede at finde gode løsninger. Selvfølgelig havde vi forskellige politiske ønsker, men der var et rigtigt godt samarbejde på tværs af partierne, hvor alle havde intentioner om at gøre det, der var det rigtige,” siger Pernille Bendixen, der pt. er fungerende kulturordfører.

Tidligere klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt, der også er tidligere byrådsmedlem i Odense, takker for et godt samarbejde med Pernille Bendixen i Odense.

Vil ikke savner journalister og København

Der er dog også noget, hun ikke kommer til at savne:

”Jeg kommer ikke til at savne København, og jeg kommer ikke til at savne journalisterne på Christiansborg,” lyder det fra Pernille Bendixen, der er 47 år og arbejdede som dagplejer i Odense, inden hun blev valgt til Folketinget.

På Facebook tilføjer Pernille Bendixen:

”Jeg har nydt hver eneste dag. Jeg har været og er dybt beæret over at være folkevalgt (…) Jeg forbliver selvfølgelig menigt medlem af Dansk Folkeparti”.