”Partierne bag udlændingeloven fra 1983 skylder danskerne en undskyldning”

0
4981
DFs formand Morten Messerschmidt under Folketingets afslutningsdebat onsdag den 31. maj. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt brugte Folketingets afslutningsdebat til at markere 40-året for udlændingeloven fra 1983. Han krævede en undskyldning til danskerne for 40 års forfejlet udlændingepolitik

“København: Bølge af knivstikkerier har ramt hovedstadsområdet. Frederikssund: Asylsøgere dømt for at kaste brosten mod Røde Kors-ansatte. Køge: Seks unge fængslet for vold, røveri og hærværk…”.

Sådan lød det onsdag aften i Folketinget, da Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt holdt sin tale i forbindelse med Folketingets afslutningsdebat.

I 10 minutter oplæste han den ene overskrift fra aviserne efter den anden. Overskrifter, der fortalte om røverier, voldtægter, overfald, hærværk og ballade begået af indvandrere og deres efterkommere, og som dermed beskrev konsekvenserne af den slappe, danske udlændingepolitik.

“Hverdagens terror,” som Morten Messerschmidt kaldte de mange eksempler på indvandrer-kriminalitet.

Anledningen var et jubilæum, nemlig 40-året for udlændingeloven fra 1983, som gav retskrav til familiesammenføring for personer, der fik asyl, gav ‘de facto’ flygtning ret til asyl og gav asylansøgere ret til at opholde sig i Danmark mens deres sag blev behandlet.

“I år er det 40 år siden, at et flertal i Folketinget vedtog udlændingeloven. Det bør  markeres. Og derfor har jeg tænkt at bruge min tid på at markere dagen ved at læse op af overskrifter fra danske aviser rundtom i landet – sådan, at alle de partier, der har 40 års jubilæum i dag, kan glæde sig over resultaterne,” sagde Morten Messerschmidt.

Han sluttede oplæsningen af de mere end 100 overskrifter med på danskernes vegne at kræve en undskyldning med dette forslag til en vedtagelse:

”Folketinget giver den danske befolkning en uforbeholden undskyldning for 40 års forfejlet indvandringspolitik”

Hele Morten Messerschmidts tale kan ses her: