Over 3000 har skrevet under på støtte til Støjberg

0
2529
Dansk Folkeparti kalder sagen mod Inger Støjberg en heksejagt. Her ses Inger Støjberg og DFs formand Kristian Thulesen Dahl under en debat i Folketinget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har startet underskriftsindsamlingen “Historisk hetz imod Inger Støjberg må stoppe”

På ét døgn har over 3000 danskere skrevet under på, at rigsretssagen mod Venstres tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg bør stoppes.

Det er Dansk Folkeparti, der har startet underskriftsindsamlingen, og torsdag kl. 20.00 havde 3114 personer fra Danmark skrevet under.

“Et flertal af partierne på Christiansborg kan smadre den stramme udlændingepolitik ved at stemme Inger Støjberg for rigsretten. Det er en historisk fejlbeslutning. Derfor har vi brug for at høre det danske folk,” lyder Dansk Folkepartis begrundelse for underskriftsindsamlingen.

Rigsretssagen mod Inger Støjberg skal besluttes af Folketinget i starten af februar. DF håber, at det vil lykkes at samle så mange underskrifter, at det vil “råbe de andre partier op”.

DF: Rigsret er ude af proportion

Et stort flertal af Folketingets partier har tilkendegivet, at de vil stemme for, at Inger Støjberg kommer for en rigsret. Årsagen er hendes beslutning i 2016 om at adskille asylpar uden en individuel bedømmelse, hvis bruden var under 18 år. En beslutning, som Folketingets Ombudsmand har erklæret var ulovlig.

“For Dansk Folkeparti er der ingen tvivl. Barnebrudssagen kan overhovedet ikke bære en rigsretssag, men bør håndteres i Folketinget. Det er fuldstændig ude af proportioner i forhold til tidligere sager, ligesom det er et gevaldigt spild af skatteborgernes penge at føre en rigsretssag mod Inger Støjberg,” skriver DF.

Underskriftsindsamlingen kan ses her