Nu er det nok

0
1234
Knud Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus.

Af Knud N. Mathiesen (DF), medlem af byrådet i Aarhus 

Grundloven gælder for alle, også for en regering og en statsminister. Det har den nuværende regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, ikke overholdt, ja politiet har heller ikke rentmel i posen: Det har rigspolitiet også indrømmet, at de begik fejl.

Man kan ikke bare undskylde sig med, at det var man ikke klar over. Vi har et statsministerium med et utal af jurister, og andre specialister på området, det gælder også i de andre ministerier, som har været indover i denne her sag, om aflivning af mink. Når man nedlægger et helt erhverv som man har gjort her med det danske minkerhverv, så undersøger man selvfølgelig om der er lovhjemmel til det, selvom man er i en situation, der hedder corona. Man begynder vil heller ikke at vaccinere, før man har vished om, at det ikke er det rene gift man sprøjter ind i folk, selvfølgelig gør man ikke det.

Men vores regering med statsministeren i spidsen, aflivede mange millioner mink, uden skrupler. Man stoppede ikke engang aflivningen, da man var nødt til at erkende at det var grundlovsstridigt, nej man forsatte bare. Så her må spørgsmålet være: Når vi får en vaccinen, og den evt. har så store bivirkninger at den kan være livstruende, vil regeringen og Statsministeren så melde ud at vi skal stoppe med at vaccinere?

Kan den danske befolkning have tillid til det, man kan godt sætte spørgsmål ved det, selvom det vil være usandsynligt.

Men i sagen om mink kan man ikke være i tvivl, det var grundlovsstridigt, det kan ikke være til diskussion. Kan man have tillid til en regering der bryder grundloven, det kan de stakkels mink avlere i hvert ikke, kan vi som befolkning? Nej det kan vi heller ikke, så opfordringen til regeringen og statsministeren må være: Gå af og lad os komme videre, Danmark står i en alvorlig situation, og der skal nye kræfter til, der må og skal dannes en ny regering uden folketingsvalg, og det kan godt lade sig gøre, den borgerlige fløj kan lige så godt danne en mindretals regering som socialdemokratiet har kunnet gøre: Der skal støtte fra det Radikale venstre, og det skulle være muligt, måske alle borgerlige partier skulle med i sådan en regering, om ikke andet kan et flertal vælte den nuværende regering, og det vil være uansvarlig ikke at gøre det, hvis ikke regeringen selv går af.

Statsministeren kan på ingen måde forsætte, det bør alle kunne se, en statsminister der bryder grundloven kan ikke forsætte i sit embede, der er også andre ministrer, der skal trække sig, Mogens Jensen er ikke den eneste der har fejlet. Man tror, man kan lægge hele skylden over på Mogens Jensen, Statsministeren sad for bordenden sammen med andre ministre og højt placerede embedsmænd. Hvis man virkelig tror at den danske befolkning er så naive, så skal man overveje at revidere sin opfattelse.