Nick Zimmermann kritiserer gyldent håndtryk: ”Det lugter grimt.”

0
114798
Uddannelses- og Forskningsminister, Christina Egelund, har givet sin tidligere spindoktor et gyldent håndtryk på 445.000 kroner. Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ministers spindoktor modtog 445.000 kroner i sin fratrædelsesordning efter kun 15 måneder. Det udløser skarp kritik fra Dansk Folkepartis Nick Zimmermann

Af Nicklas Jensen Plum

Efter blot 15 måneder på posten som spindoktor for uddannelses- og forskningsminister, Christina Egelund, har Anders Langballe modtaget en fratrædelsesgodtgørelse på 445.000 kroner. Det store beløb vækker opsigt og kritik, blandt andet fra Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Nick Zimmermann.

”Det lyder fuldstændig vildt,” siger Nick Zimmermann til DR.

Gyldne håndtryk duer ikke

Sagen åbner endnu engang op for diskussionen om den såkaldte ”kommunale- og statslige adel”, hvor topembedsmænd og rådgivere ofte nyder godt af økonomiske ordninger, som er langt bedre end hvad almindelige borgere ellers har i udsigt.

”Der er skabt en kommunal og statslig adel, som sidder og klør hinanden på ryggen og får de her favorable vilkår. Det duer ikke, at man forgylder folk på den måde,” siger Nick Zimmermann til DR. Han påpeger at hvis en af hans tidligere kolleger siger jobbet op på Skejby Sygehus, så får de karantæne fra fagforeningen, og i hvert fald ikke en fratrædelsesordning.

Lugter grimt af en vennetjeneste

Den venskabelig tone mellem Anders Langballe og Christina Egelund, har også skabt en mistanke om at fratrædelsesordningen i virkeligheden er en vennetjeneste. På mediet LinkedIn skriver Anders Langballe blandt andet, hvordan han ser frem til at ”dele et par flasker et hav af gange i fremtiden”.

Han synes at det ”lugter grimt af en vennetjeneste”. Samme syn har LA’s Ole Birk Olesen, der påpeger, at hvis man siger sit job op, så har man ikke krav på et halvt års løn.

Dansk Folkeparti har længe været kritiske overfor, hvad der ifølge partiet er lukrative og ofte en uretfærdig fordeling af offentlige midler, når det kommer embedsmænd og rådgivere.