Nick er DFs nyeste folketingsmedlem: “Jeg føler mig superprivilegeret”

0
4157
Nick Zimmermann på sin nye arbejdsplads på Christiansborg. Foto: Steen Trolle

28-årige Nick Zimmermann fra Randers er nyt folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Han var overrasket over at blive valgt, men har “en tyrkertro” på ny fremgang for DF

”Det er helt vildt at det sker, og jeg føler mig superprivilegeret”.

Nick Zimmermann er ved at vænne sig til tanken, men det har været en kæmpe overraskelse for ham, at han nu er valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti.

”Jeg havde absolut ikke regnet med at blive valgt. Derfor var min valgaften også meget rolig. Men i løbet af onsdagen kunne jeg godt se, at der var en mulighed, og så må jeg da indrømme, at jeg sad og opdaterede kmdvalg.dk løbende, efterhånden som valgstederne blev talt op,” fortæller Nick Zimmermann.

”Jeg havde absolut ikke regnet med at blive valgt”

”Randers kom først til sidst, så det var først ved 17-tiden, at det stod klart, at jeg var valgt. Så gav min forlovede og jeg hinanden en krammer og sagde ´det var satans – det er jo helt vildt´. Og så begyndte folk ellers at skrive og ønske tillykke,” fortsætter Nick, der var opstillet i Randers Nord-kredsen i Østjyllands Storkreds.

“Husk at nyde det”

En af de første der ringede og ønskede tillykke, var Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt. Han sagde “husk nu at nyde det’”, og det har Nick Zimmermann gjort. Han ”har det fantastisk” og glæder sig til at komme i gang med arbejdet i Folketinget, hvor han har store forventninger til Dansk Folkepartis gruppe.

”Jeg synes, vi har fået en rigtig god gruppe. Vi komplementerer hinanden godt. Der er både erfarne og nye kræfter. Så jeg tror, der venter os en rigtig god valgperiode,” siger Nick Zimmermann.

”Jeg synes, vi har en rigtig god gruppe. Vi komplementerer hinanden godt”

Tidligere DFU-næstformand

Nick Zimmermann er 28 år, men har allerede beskæftiget sig med politik i mere end 14 år. Han meldte sig ind i Dansk Folkepartis Ungdom som 13-14 årig. Det skete som konsekvens af Muhammedkrisen, hvor Nick syntes, at alt for mange havde travlt med at lægge afstand til offentliggørelsen af Muhammedtegningerne i Jyllands-Posten.

”Jeg syntes jo, at det var godt, at vi brugte ytringsfriheden. Den skal vi være glade for. Derfor meldte jeg mig ind i DF”.

Siden blev han meget aktiv i DFU, kulminerende med en post som næstformand for ungdomspartiet, og i 2017 blev Nick Zimmermann valgt til byrådet i Randers. En plads, han genvandt ved kommunalvalget i 2021.

Nick Zimmermann har siddet i byrådet i Randers siden 1. januar 2018. Nu er han også medlem af Folkeyinget. Foto: Steen Trolle

Har hele tiden troet på DF

At han nu skal underskrive Grundloven og bliver et af 179 medlemmer af Danmarks fineste parlamentariske forsamling har været drøm, men ikke en drøm, som Nick havde forventet skulle gå i opfyldelse allerede nu. Selv om valgkampen er gået godt:

”Jeg har haft en rigtig god valgkamp. Jeg har talt med mange mennesker og stemningen har været rigtig god derude. Alligevel havde jeg ikke regnet med at blive valgt. Men jeg har aldrig tvivlet på, at DF nok skulle klare den, for der har været rigtig god opbakning. Jeg har også en tyrkertro på, at DF bliver meget større ved næste valg,” siger Nick Zimmermann.

“Jeg har aldrig tvivlet på, at DF nok skulle klare den”

Nick Zimmermann er uddannet lager- og logistikoperatør og arbejder på Skejby Sygehus, et job han nu orlov fra. Privat bor han sammen med Christina og sammen har de sønnen Mads på seks måneder.

Kvalitetstid med familien

Fritid bliver der næppe meget af, og den der måtte blive, skal bruges med familien hjemme i Hald ved Randers.

”Tidligere brugte jeg meget tid på fiskeri og fodbold, men det er der ikke så meget tid til længere. Nu skal fritiden bruges på kvalitetstid med familien,” siger Nick Zimmermann – DFs nyvalgte folketingsmedlem.

Nick Zimmermann har taget orlov fra jobbet som lager- og logistikoperatør på Skejby Sygehus.