Næsten hver femte menighedsråd har oplevet hærværk mod deres kirke

0
1215
Arkivfoto

Kulturordfører Morten Messerschmidt (DF) har tidligere kritiseret regeringen for ikke at have nok fokus på hærværk mod danske kirker. Nu vil kirkeminister Joy Mogensen (S) øge kontrollen

Den danske folkekirke og de tilhørende kirkegårde udsættes for hærværk og drengestreger, og det får kirkeminister Joy Mogensen (S) til at love mere kontrol med området.
En ny undersøgelse, som Kirkeministeriet har foretaget, viser nemlig, at siden 2017 har 60 ud af de 316 menighedsråd, der har deltaget i undersøgelsen, oplevet hærværk mod deres kirker. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Ifølge undersøgelsen er hærværket oftest drengestreger eller i forbindelse med indbrud. Det fik sidste år Dansk Folkepartis næstformand og kulturordfører Morten Messerschmidt til kritiserer regeringen for ikke at sætte fokus på problemet med kirkehærværk.

”Det er næsten 20 procent, der har oplevet hærværk på deres kirker. Det kalder på handling og understreger, hvor vanvittigt det er, at vi ikke har foretaget os mere på dette område før. Det er godt, at ministeren nu vil føre løbende kontrol, men vi skal også gøre noget ved det,” siger Morten Messerschmidt til Kristeligt Dagblad.

Gavn af erfaringer

Han siger, at det giver god mening at opsøge de menighedsråd, som har været udsat for hærværk, for at finde ud af, hvordan fremtidigt hærværk kan undgås.

“Virker det for eksempel at have lys på kirken, eller er det nødvendigt med ekstra bemanding? En ting er at få problemet kortlagt, noget andet er at få delt erfaringer, så alle kan få gavn af dem, og så kirkerne og kirkegårdene kan stå i fred,” siger Morten Messerschmidt til avisen.

Da det kun er 316 ud af de knap 1700 menighedsråd, der er i Danmark, som har svaret, vil Kirkeministeriet ikke kalde deres undersøgelse repræsentativ.