Morten Messerschmidt i “Ugens gæst” på P1: “Jeg er fuld af optimisme”

0
4074
Morten Messerschmidt, der her ses på Folkemødet i sidste uge, er ugens gæst på P1. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt var fredag morgen gæst i P1-programmet “Ugens gæst”. Du kan høre programmet her

“Jeg står ud af sengen hver morgen med en optimisme, men prøv at se om du kan pille den fra mig”.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, da han fredag var ugens gæst i P1s program af samme navn.

Lyt til “Ugens gæst” på P1 her

Her kommenterede en veloplagt Morten Messerschmidt de seneste dage og ugers begivenheder i DF med udmeldelser, nyt Støjberg-parti og intern uro, og det lykkedes ikke studieværten Pia Rønn at pille optimismen ud af DF-formanden i løbet af det 55 minutter lange program.

Du siger, du altid står op fuld af optimisme. Hvordan går du i seng så?, spurgte studieværten.

“Træt – og fuld af optimisme,” lød det med et grin med Messerschmidt.

At der er udfordringer, lagde Morten Messerschmidt ikke skjul på. Og han gjorde det i programmet klart, at dem der ikke kan se sig i det nye DF-projekt, de bør melde sig ud nu.

“Hvis man er tvivl om man vil være i Dansk Folkeparti, synes jeg man skal tage konsekvensen. Det er ligsom, hvis du er medlem af Kattens Værn og finder ud af, at du bedre kan lide hunde, så meld dig dog ud,” som han sagde.

Lyt til “Ugens gæst” på P1 her

Selv tror DF-formanden fuldt og fast på genrejsningen af DF. Som han citerede Churchill for i programmet: “If you have to walk through hell, keep walking”.

“Det synes jeg er et meget godt billede. Hvis du ved, at du har en ørkenvandring foran dig, så må du ikke stoppe op. For så dør du af tørst. Du er nødt til at arbejde videre, du er nødt til tro på projektet. Det er det min dag går med. Jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti kommer tilbage allerede ved næste valg. Det er et langt og sejt projekt,” sagde Morten Messerschmidt.

Lyt til “Ugens gæst” på P1 her