Morten Messerschmidt ny næstformand i Dansk Folkeparti

0
4401
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og næstformand Morten Messerschmidt. Foto: Carsten Lundager

Messerschmidt afløser Søren Espersen som politisk næstformand. “Mortens stærke idépolitiske rigdom bliver en stor gevinst for ledelsen,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl

Dansk Folkeparti skifter ud på næstformandsposten. Morten Messerschmidt afløser Søren Espersen, som stopper og trækker sig fra gruppeledelsen. Beslutningen blev truffet på partiets sommergruppemøde, som startede mandag i Sønderborg.

Søren Espersen fortæller til flere medier, at han traf beslutningen om at trække sig for nogle dage siden. Han har ”tumlet med den i flere måneder”, og efter den seneste uges avisspekulationer om formandskabet i Dansk Folkeparti, besluttede han, at det var tid nu. Espersen gik til gruppeledelsen og foreslog selv Morten Messerschmidt som sin afløser.

”Jeg ved, hvor populær Morten Messerschmidt er både i baglandet og hos vælgerne. Så jeg kunne se, at det ville være udmærket, hvis han kunne erstatte mig,” siger Søren Espersen til Berlingske.

Søren Espersen taler på sommergruppemødet. Foto: Carsten Lundager

Søren Espersen, der er 67 år, fortæller, at det har været en svær beslutning. For han har været glad for sine otte år som næstformand. Men “DF skal videre”, siger han:

”Vi kan ikke ligge og rode omkring de der 7 procent af stemmerne. Vi skal op der, hvor vi naturligt hører hjemme, og der tror jeg fuldt og fast på, at det team, der hedder Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt, vil være fremragende til en gang for alle at lukke de der konstante diskussioner om politisk uenighed mellem de to. Få den knaldet ned en gang for alle. Det er derfor, at jeg har gjort det«, siger Søren Espersen til Politiken.

Kristian Thulesen Dahl: Velovervejet skifte

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl takker på Twitter Søren Espersen for en fremragende indsats. Han skriver samtidig, at “Mortens stærke idépolitiske rigdom bliver en stor gevinst for ledelsen”.

Til TV2 News siger Kristian Thulesen Dahl om næstformandsskiftet:

”Det er meget velovervejet, at vi laver det her skifte, og jeg glæder mig til også i det daglige at have et tæt samarbejde med Morten om at få Dansk Folkeparti fremad igen. For det er det, det handler om for os. At få fokus på politik, politik, politik«, siger partiformanden til TV2 News.

Det er et meget velovervejet skifte, siger Kristian Thulesen Dahl om sin nye næstformand, Morten Messerschmidt. Foto: Carsten Lundager

Messerschmidt: Med ydmyghed og kampgejst

Morten Messerschmidt siger til DR, at han går til opgaven med ydmyghed og kampgejst:

”Jeg glæder mig til, især på den værdipolitiske dagsorden, at være med til at løfte arven efter Søren Espersen,” siger han.

Om den nye opgave, siger han:

”Jeg betragter først og fremmest det her som en politisk platform, hvor jeg og mine kolleger i folketingsgruppen skal gøre det klart, hvad der er galt med det Danmark, vi har i dag, og hvad vi ønsker at gøre ved det. Det handler om, at Dansk Folkeparti skal profileres så stærkt som muligt, som det parti, det ønsker et opgør med EU og som ønsker at give islam og islamisme kamp til stregen,” siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dahl interviewes på sommergruppemødet om det overraskende skifte på næstformandsposten. Foto: Carsten Lundager