Morten Marinus spyttet på under Royal Run, fordi han løb i DF-trøje

0
2582
Morten Marinus før starten på den 10 km lange rute ved Royal Run i København. Foto: Privat

Tidligere folketingsmedlem Morten Marinus blev chikaneret under motionsløbet Royal Run, fordi han løb i en trøje med Dansk Folkepartis logo

En blå løbetrøje med Dansk Folkepartis logo var åbenbart mere end to unge mænd kunne klare, da de søndag aften var tilskuere til motionsløbet Royal Run i København.

Da tidligere folketingsmedlem Morten Marinus kom løbende forbi iført trøjen med DF-logo og budskabet ”Stem personligt på Morten Marinus”, råbte mændene ”buh” og den ene sendte en ulækker snotklat afsted efter Marinus.

Chikanen gjorde en ellers perfekt løbetur til en blandet oplevelse for Dansk Folkepartis tidligere medieordfører. Han satte ny personlig årsrekord på den 10 kilometer lange løbetur i tiden 01:03:07 og skriver på Facebook, at det var et fantastisk løb. Men de sidste 6,5 kilometer var hårde, og oplevelsen med de to unge mænd, som stod på Gammel Kongevej, gjorde det ikke nemmere:

”At råbe er en ting, men den ene valgte at sende en ordentlig slimet spytter efter mig i samme omgang. Det er efter min mening at gå over stregen,” skriver Morten Marinus, som blev ramt på sine shorts og ben.

”Herefter tænkte jeg: Hvor fanden er jeg? Jeg var rystet i få sekunder, men løb videre,” fortæller han til B.T.

Morten Marinus i metroen efter løbet, iført den trøje, som udløste buhråb og spytten fra to tilskuere. Foto: Privat

Ingen dresscode

De fleste løbere var iført den officielle løbstrøje fra Royal Run-arrangementet, som Kronprins Frederik står i spidsen for. Morten Marinus havde valgt at tage sin DF-trøje udenpå Royal Run-trøjen, og det har fået nogen på TV2 Nords facebookside til at mene, at det derfor var lidt selvforskyldt. Men den kritik godtager han ikke:

”Der var altså ikke dresscode til løbet og jeg tror, at mindst fem procent løb i egne trøjer med forskellige firmanavne og løbeklubnavne på. Og vi i DF bakker om nogen op om kongehuset, uanset hvilket tøj vi har på,” siger Morten Marinus til ditOverblik.

Løber i DF-trøje igen

Han skal snart løbe Eremitageløb, og hvis nogen måtte tro, at han nu dropper DF-trøjen, så kan de godt tro om igen. Som Morten Marinus, der er kandidat til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden, skriver på Facebook:

”Får det mig så til at stoppe med den påklædning, når jeg deltager i motionsløb? Nej naturligvis gør det ikke det!”.