MORGEN: DF vil undersøge, om Danmark kan genåbnes i forskellige hastigheder

0
2449
Christel Lerche i gang med at klippe den første kunde hos frisør Hot N Tot i Bagsværd. Frisører er et af de erhverv, som fra i dag kan åbne igen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF vil undersøge, om Danmark kan genåbnes i forskellige hastigheder

DFs gruppeformand Peter Skaarup vil undersøge om restriktionerne i tyndbefolkede områder skal være de samme som i hovedstaden

GENÅBNING | Skal der være lige så skrappe restriktioner i yderområder som Midt- eller Vestjylland som i centrum af København eller Aarhus?

Det spørgsmål vil Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, ifølge BT, bære med til de kommende forhandlinger om næste fase af genåbningen af Danmark her under corona-krisen.

»Det er fristende at åbne Danmark op i forskellige hastigheder. Smittetrykket er jo ikke det samme ude på landet, som det er her i hovedstadsområdet,« siger han og tilføjer:

»Men det skal bero på en faglig vurdering fra Sundhedsstyrelsen. Hvis man åbner differentieret, kan det f.eks. være en udfordring at få danskerne til at forstå, at der gælder forskellige regler alt afhængig af, hvor de bor. Det kan måske godt få nogle til at slække for meget på kravene og reglerne.«, siger han til BT.

DFs formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Carsten Lundager

Kristian Thulesen Dahl: Vi skal finde løsninger, så ældre kan se deres nærmeste

Danskerne skal indstille sig på at holde social afstand i yderligere er år, siger Statens Serum Institut. Det får DF til at presse på for, at der findes løsninger, så ældre kan se deres pårørende

ISOLATION | Der skal hurtigst muligt findes løsninger, så ældre på forsvarlig vis kan se deres pårørende. Det er budskabet på Twitter fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, efter nye udmeldinger fra Statens Serum Institut om, at det kan blive nødvendigt at holde social afstand mindst et år mere på grund af coronasmitten. Det er direktør Kaare Mølbak fra Statens Serum Institut, som i et interview med Berlingske i dag siger, at danskerne skal regne med mindst et år “inden vi kan sige farvel til social afstand og genoptage kram, kindkys og store sociale arrangementer”.

Det får Kristian Thulesen Dahl til at skrive følgende på Twitter:

“Social afstand – et helt år! Viser det er vigtigt at finde nye veje for ældre, udsatte, syge, så de alligevel kan se deres pårørende! Alt andet er helt uholdbart! Regeringen har lovet handling indenfor få dage! Det vil vi holde dem op på!”.

“Social afstand – et helt år! Viser det er vigtigt at finde nye veje for ældre, udsatte, syge, så de alligevel kan se deres pårørende!”

Kristian Thulesen Dahl på Twitter

Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup sige til TV2.dk, at udmeldingen om et års yderligere social afstand virker som et mareridt.

“Så er der jo ingen pårørende, der kan få social kontakt. Derfor kan vi nok ikke overskue den situation, medmindre der kommer omfattende ændringer,” siger han.

Læs mere på TV2.dk her

Aveny T. på Frederiksberg.

DF-glæde over mere hjælp til kulturlivet

Endelig kom de sidste brikker på plads på kulturen, skriver DFs kulturordfører Pernille Bendixen på Twitter

KULTUR | Dansk Folkeparti glæder sig på kulturens vegne over den udvidelse af kompensationsordningen til kulturlivet, som lørdag kom plads i en aftale mellem alle Folketingetspartier. Aftalen betyder, at arrangementer med over 350 deltagere nu kan få dækket 80 procent af deres omkostninger, og samtidig er ordningen udvidet, så den gælder arrangementer, der løber over flere dage.

“Endelig kom de sidste brikker på plads på kulturen så vi også sikrer vores festivaller, teatre og museer. Det har været en sej kamp, men afgørende nødvendig. Vi handler under tidspres, så vi vil holde,” skriver DFs kulturordfører Pernille Bendixen på Twitter.

Gruppeformand Peter Skaarup skriver samme sted:

“Det nytter ikke noget, at dansk kultur forbløder, så vi ikke har ordentlige kulturtilbud til danskerne, når vi kommer på den anden side af coronaen. DF står vagt om dansk kultur og støtter derfor dagens nødhjælpspakke”.

Dansk Folkeparti har over de seneste uger slået til lyd for, at hjælpepakkerne til kulturlivet skulle udvides. Som ditoverblik har beskrevet, så har teatre, museer og festivaller ikke kunnet gøre brug af de hidtidige hjælpepakker og kompensationsordninger og der har derfor været brug for ekstra hjælp.

Læs bl.a.: DF-ordfører: Lad kulturlivet åbne delvist op nu

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup om nyt forslag fra eks-statsminister Lars Løkke Rasmussen:

Morten Messerschmidt ryster på Twitter på hovedet af Klimarådet:

Pia Kjærsgaard glæder sig på Twitter over udmeldingen fra Danpo, som vl droppe produktionen af ndustrikyllinger: