MORGEN: DF-formand: Det burde hedde “barnebrudskommissionen” | Eksperter bakker DF-forslag om magtudredning op

0
4176
Forhenværende minister Inger Støjberg ankommer mandag formiddag til Retten på Frederiksberg, hvor instrukskommissionen fortsætter afhøringerne. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF-formand: Instrukskommissionen burde hedde “barnebrudskommissionen”

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl leverer i sit ugebrev fuldtonet støtte til Inger Støjberg, som søndag og mandag afhøres af den såkaldte instrukskommission

STØJBERG | Søndag og mandag bliver tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) afhørt af den såkaldte instrukskommission om hendes rolle i barnebrudssagen. På vej ind til afhøringerne fik hun søndag fuldtonet opbakning fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. I sit ugebrev skriver Thulesen Dahl, at instrukskommissionen retteligt burde hedde “barnebrudskommissionen”, for sagen handler for DF-lederen først som sidst om, hvorvidt det var i orden, da Inger Støjberg i 2016 besluttede, at ægtepar skulle adskilles på asylcentre, hvis kvinden var under 18 år.

“I Dansk Folkeparti var holdningen soleklar: Det VIL vi ikke acceptere. Tvangsægteskaber og ægteskab med mindreårige er forbudt i Danmark. Heldigvis var der på det tidspunkt et politisk flertal, som greb ind og sørgede for, at ”ægteparrene” blev adskilt på de danske asylcentre, så de mindreårige piger ikke skulle bo sammen med ældre mænd,” skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

“Tvangsægteskaber og ægteskab med mindreårige er forbudt i Danmark”

Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev

Det nye udlændinge-lempelses-flertal, som DF-formanden kalder det, kunne have nøjes med at give Inger Støjberg en næse, hvis de synes det var et problem. I stedet har de nedsat en kommission til millioner af skatteyderkroner “med det formål at få skovlen under tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg”:

“Men ligegyldig hvor meget politisk teater, nogen prøver at lave ud af det, så handler sagen til syvende og sidst reelt om ét spørgsmål: Var det det rigtige at gøre at adskille barnebrudene fra de voksne mænd, så de ikke skulle bo sammen med dem på de danske asylcentre, mens deres sag blev behandlet? Svaret er naturligvis et rungende JA! Det mente vi dengang. Det mener vi i dag. Dansk Folkeparti har hele vejen igennem – og vil også fremover – stå på Støjbergs side i denne sag. Imod fænomenet: “Barnebrude”. Det hører nemlig ikke hjemme i vores land. Så enkelt er det!,” skriver han.

Hele ugebrevet kan læses her

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Overvismand: Hellere ekstra penge til studerende, ledige og pensionister end momssænkning

Når økonomien efter coronakrisen skal stimuleres, kan udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge være vejen frem. Og det bakker DF op.

ØKONOMI | Den mest effektive løsning til at få dansk økonomi godt i gang efter coronakrisen er at sende ekstra penge til studerende, ledige og pensionister frem for at sænke momsen eller give skattelettelser. Det mener vismand Carl-Johan Dalgaard, der er formand for Det Økonomiske Råd, og hans forgænger, Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som udtaler til Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, mandag.

“Hvis du giver pengene til studerende, ledige, pensionister eller andre på overførselsindkomst, er du rimelig sikker på, at pengene bliver brugt og brugt hurtigt, og det gør det nemmere at leve op til kravet om en kraftig effekt i en afgrænset periode,” siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til Finans.

Han og Carl-Johan Dalgaard nævner bl.a., at man kan vælge at udløse de 100 milliarder kroner i feriepenge, som lige nu er indefrosset frem til, at hver enkelt dansker går på pension.

Og det får opbakning fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, som længe har ønsket netop at danskerne kan få adgang til deres indefrosne feriepenge. Til Ritzau siger han.

“Det er helt oplagt, at man giver danskerne mulighed for at få de indefrosne feriepenge udbetalt. De blev indefrosset for ikke at overophede økonomien, men nu er vi i den stik modsatte situation, og derfor kan penge bruges til at sætte gang i forbruget. Derudover er det på tide, at vi husker folkepensionisterne. De er efterhånden de eneste, som ikke har fået en hjælpepakke endnu,” siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti, er medlem af Borgerrepræsentationen i København og Regionsrådet.

DF i København: Rystende at borgmester ikke har orienteret os om spildevandsudledning

DFs Finn Rudaizky kræver redegørelse på møde i dag om planlagt udledning af 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund

MILJØ | Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) får hård kritik fra Dansk Folkepartis leder på Københavns Rådhus, Finn Rudaizky, i sagen om spildevandsudledning i Øresund. DF-lederen kritiserer borgmesteren for ikke at have inddraget det politiske udvalg i beslutningen om at give forsyningsselskaberne Hofor og Novafos tilladelse til at udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund.

“Meddelelsen i medierne om, at din forvaltning har givet tilladelse til udledning af spildevand i Øresund, er chokerende. Som medlem af Københavns teknik- og miljøudvalg, er jeg rystet over, at det politiske udvalg slet ikke er blevet indraget i beslutningsprocessen og jeg er forundret over, at din forvaltning forud, slet ikke har foranlediget nogen form for høring,” skriver Finn Rudaizky i en henvendelse til borgmesteren.

Han kræver, at hele spørgsmålet om udledning bliver behandlet på udvalgsmødet på Københavns Rådhus i dag.

Ninna Hedeager Olsen siger til mediet kbhliv.dk, at hun selv først hørte om sagen, da den blev taget op i medierne.

Udledningen, som skal ske i forbindelse med et byggeri på Nordhavn, er indtil videre blevet udskudt.

Læs mere om sagen på DR her

Belingske mandag den 25. maj

Eksperter bakker DF op: Brug for at kortlægge magtforholdene i Danmark

Tre eksperter fra Syddansk Universitet opfordrer Folketinget og Regeringen at bakke op om beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti

MAGTFORHOLD | Dansk Folkeparti får opbakning fra tre eksperter, som i en kronik i Berlingske i dag opfordrer regeringen og Folketinget til at støtte et beslutningsforslag fra DF. Beslutningsforslaget blev fremsat den 28. februar og går ud på, at der skal laves en opdateret udgave af den store magtudredning fra 2003. DF mener, at det danske samfund har forandret sig så meget siden 2003, at der er brug for en ny kortlægning af magtforholdene i Danmark. Det er de tre eksperter, professor Michael Baggesen Klitgaard, professor Robert Klemmensen og lektor Niels Opstrup, Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, enige i. De mener, ligesom Dansk Folkeparti, at magtbalancen mellem ministerier og Folketinget har ændret sig

“Det kan være vanskeligt at se, hvornår regeringspartiet starter, og hvor ministeriet som uafhængigt statsapparat slutter. Ny forskning peger på, at en større del af indholdet i lovgivningen overlades til embedsmændene uden Folketingets aktive deltagelse og kontrol. Andre har fremhævet, at politiske sager oplyses med mørkelygter, og at tal, jura og fakta tilskæres efter regeringens politik,” skriver de tre i Berlingske.

“Det kan være vanskeligt at se, hvornår regeringspartiet starter, og hvor ministeriet som uafhængigt statsapparat slutter”

Ligesom DF mener de tre eksperter desuden, at der er brug for at få belyst mediernes og politiske rådgivernes indflydelse på demokratiet.

“Politikere såvel som borgere har i bred forstand brug for, at temperaturen på det danske samfund og demokrati anno 2020 tages, hvorpå en bred offentlig debat kan føres – på et opdateret grundlag,” skriver DF i beslutningsforslaget, som får opbakning fra de tre eksperter. Som de konstaterer i Berlingske:

“Vi ved faktisk ikke rigtigt noget om, hvordan holdningsdannelsen og mobiliseringen af borgerne påvirkes af en medievirkelighed, der er radikalt forskellig fra den, der var givet under den tidligere magtudredning”.

Kronikken i Berlingske kan læses her (kræver abonnement): Dansk Folkeparti har ret – vi skal have en ny magtudredning

DFs beslutningsforslag kan læses her

Influenceren Fie Laursen, der her ses på hndes Youtube-kanal, har opfordret piger over 18 år til at benytte sugardating “hvis de trænger til lidt luksus i hverdagen”.

DF: Reklame for sugardating burde være ulovligt

Influenceren Fie Laursens instagram-reklame for sugardating får DFs retsordfører Peter Skaarup til at gå til justitsministeren. Skaarup vil have vurderet, om sugardate-reklamer kan forbydes

SUGARDATING | Dansk Folkeparti vil have justitsminister Nick Hækkerup (S) til at vurdere, om reklamer for sugardating kan gøres ulovlige. Det oplyser DFs retsordfører Peter Skaarup til Berlingske. Baggrunden er den omdiskuterede blogger og influencer Fie Laursen, der torsdag på Instagram reklamerede for sugardating. Fie Laursen har over 345.000 følger på Instagram, heraf mange under 18 år. Hun rettede ganske vist reklamen mod piger over 18 år “som godt kan bruge lidt luksus i hverdagen”, men det formilder ikke Peter Skaarup:

“Jeg synes, det er meget betænkeligt, at en relativt kendt person, der specielt kommunikerer til unge mennesker, faktisk hvidvasker den her form for prostitution. Jeg er sikkert på, at der er nogle unge piger, der lader sig påvirke, selv om de ikke er fuldt 18 år,” siger Peter Skaarup til Berlingske.

SF, Konservative og Radikale Venstre mener også, at der skal kigges på lovgivningen. Socialdemokratiet mener, at der er brug for en diskussion af kodekset for bloggere og influencere.

Fie Laursen har tidligere undskyldt for en reklame for sugardating, men det har hun ikke tænkt sig at gøre denne gang, siger hun til Se & Hør.

ANDRE NYHEDER

En næsten mennesketom Københavns Lufthavn, fredag den 15 maj 2020. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

DR: Et halvt år, sms’er og fotos: Sådan kan kærester fra Tyskland og Norden komme ind i Danmark

TV2: Nu skal landsret afgøre injuriesag mod Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen

DR: Alle over 18 år kan nu bestille test for coronavirus uden henvisning

TWITTER & FACEBOOK

Pia Kjærsgaard var søndag på besøg i Knuthenborg for at møde de pensionerede cirkuselefander, fortæller hun på facebook. Se opslaget på Facebook her.

Peter Skaarup skriver også om cirkuselefanterne på Facebook: