MORGEN: V-strid om udlændinge en gave til S-regering / Syrere modtager 140.000 kroner for at rejse hjem

0
1999
En klumme i BT af Venstres næstformand Inger Støjberg har endnu engang blotlagt, at der er store uenigheder om udlændingelinjen i Venstre. Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019)

Fra denne uge udsender ditOverblik.dk mandag-fredag et kort morgenoverblik over nogle af dagens vigtigste nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv. Vi bringer også enkelte udlandsnyheder og en politisk kalender. Kommentarer til vores nye morgennyhedsbrev er velkomne på redaktion@ditoverblik.dk / God morgen!

Kommentator: Venstre-strid om udlændinge er en gave til Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen og S-regeringen er på vej til at modtage en tidlig og ubetalelig julegave fra V-formand Jakob Ellemann-Jensen og Venstres folketingsgruppe. Det mener Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

Gaven er den strid om udlændingepolitik, som er blevet blotlagt i Venstre de seneste dage. Først skrev Venstres nye næstformand Inger Støjberg en klumme i BT, hvor hun udtrykte forståelse for, at mange danskere er parate til at sende muslimer ud af landet.

”Jeg er så træt af at høre om islam mig her og islam mig der som begrundelse eller dårlig undskyldning for alt fra de fejeste terrorhandlinger til såkaldt æresrelateret vold, krav om indskrænkning af ytringsfrihed og retten til at kritisere religion, manglende ligestilling,” skrev Støjberg bl.a.

Den klumme udløste vrede i folketingsgruppen, og Jan E. Jørgensen svarede igen med et indlæg i Berlingske, hvor han skrev, at integrationen går langt bedre, end det fremstilles af medier og politikere. “Siden har der været ophedede debatter i Venstre på Christiansborg,” skriver Thomas Larsen i en analyse forud for Venstres landsmøde i weekenden.

”Hvor Ellemann præcist står, ved ingen. Men mens han tøver, og Venstrefolk kommer med modsatrettede meldinger, risikerer han, at vælgerne ikke ved, hvor de har Venstre. Og samtidig vil flere vælgere føle sig mere sikre på, hvor de har Mette Frederiksen og S,” skriver han.

71 syrere er siden den 1. maj 2019 vendt hjem til Syrien med 140.000 kroner på lommen fra den danske stat.

Syrere modtager 140.000 kroner for at rejse hjem

Nye tal fra Dansk Flygtningehjælp viser, at 71 syrere siden den 1. maj 2019 er vendt hjem til Syrien. De 71 syrere er rejst fra Danmark med 140.000 kroner på lommen. Pia Kjærsgaard kalder det et voldsomt beløb, men glæder sig alligevel over, at flere syrere er begyndt at rejse hjem.

“Det er en god nyhed, når flygtninge rejser hjem. Men i det her tilfælde er det også en underlig nyhed. Når der for nylig var nul syrere og nu er 70, rejser de hjem på grund af pengene, men egentlig burde man rejse hjem uden penge fra den danske stat, så snart der er sikkert i hjemlandet,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Pia Kjærsgaard understeger: “Det er en dyr løsning, men på langt sigt er det bedre for både syrerne og danskerne, at de vender hjem. Både økonomisk, socialt og kulturelt.”

Alligevel vil Pia Kjærgaard have udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på banen i sagen.

“Det er en dyr løsning, men på langt sigt er det bedre for både syrerne og danskerne, at de vender hjem”

Pia Kjærgaard til Kristeligt Dagblad

“Vi har uddelt for mange statsborgerskaber – nu har vi problemet”

Dansk Folkepartis tidligere indfødsretsordfører, Christian Langballe, er bekymret over de mange danske statsborgerskaber, der gennem de seneste årtier er blevet uddelt til både højre og venstre. Det skriver han i avisen Danmark.

Christian Langballe understreger, at mange af disse personer slet ikke støtter de demokratiske normer og værdier, der kendetegner det danske samfund. Derfor står vi nu med håret i postkassen, når det gælder syrienskrigere med dansk statsborgerskab.

Christian Langballes indlæg kan læses her.

Morten Messerschmidt, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti.

Messerschmidt: Muslimsk indvandring hovedårsagen til, at jøderne flytter fra Europa

Den muslimske indvandring er hovedårsagen til, at jøderne flytter fra Europa. Sådan lyder ordene fra Morten Messerschmidt i et indlæg i Berlingske. Han skriver bl.a.:

”Vi er alle rystet over de seneste overgreb mod jødiske kirkegårde og privatpersoner. Vi tænker, at det ikke hører til i vores land. I vores verden. Der tales om en tilbagevenden til 30’erne. Og vel er det sandt, at nynazistiske grupper atter har fundet vejen op fra mørket. Men er sandheden så enkel? For få år siden kunne den norske forsker, Johannes Due Enstad, oplyse, at jøder angiver personer med muslimsk baggrund som hyppigste ophav til angreb og trusler. I Frankrig står personer med muslimsk oprindelse bag 53 pct. af tilfældene. I Sverige er det 51 pct. I Storbritannien 36 pct. I Tyskland 34 pct. Det kan man læse i Enstads rapport »Antisemitisk vold i Europa«. Men af uforklarlige årsager synes rapporten ikke at være sunket helt ind i den brede del af befolkningen. Det er et problem.”

Forsiden af Berlingske fredag den 15. november.

Sagsbehandlere undervurderer ikke-vestliges muligheder for at få job

Ikke-vestlige indvandrere har et langt større potentiale for at komme i job end hidtil antaget. Det er budskabet i en ny rapport, som Berlingske omtaler.

Ifølge rapporten, som Væksthuset Forskningscenter og Aarhus Universitet står bag, har ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp bedre helbred end etniske danskere på kontanthjælp. Færre har f.eks. misbrugsproblemer. Men sagsbehandlerne tror mindre på, at de kan komme i job, og færre af dem bliver tilbudt en jobrettet indsats.

”Sagsbehandlere og hele kontanthjælpssystemet har haft fokus på ikke vestlige indvandrere som en gruppe med mange problemer. Men resultatet viser, at deres helbredsproblemer faktisk er mindre end etniske danskere, som vi sammenligner med,” siger Charlotte Liebak Hansen, projekt- og forskningschef ved Væksthusets Forskningscenter, til Berlingske.

Ifølge avisen har 3105 ikke-vestlige indvandrere været på kontanthjælp i mere end 10 år.

Morten Østergaard kom med udtalelsen om udlændinges succes med uddannelse, da han fredag svarede på spørgsmål på facebook.

Morten Østergaard overdriver udlændinges succes ved at tage uddannelse

”Hvis man har en dansk uddannelse, så klarer man sig lige så godt på arbejdsmarkedet, som alle andre, der har en dansk uddannelse. Derfor burde vi give flygtninge og andre, der kommer hertil, det størst muligt incitament til at gøre det – for eksempel ved at lade det tælle med i forhold til permanent ophold”.

Sådan sagde den radikale leder Morten Østergaard i fredags ved en livesending på Facebook. Udtalelsen var en kommentar til de aktuelle finanslovsforhandlinger med regeringen, hvor støttepartiet argumenterer for, at en dansk uddannelse skal tælle positivt, når flygtninge og indvandrere søger om permanent ophold i Danmark.

Men den radikale leder overdriver effekten af udlændinges uddannelse. Det siger en ekspert til DRs Detektor:

”De klarer sig ikke lige så godt på arbejdsmarkedet, som folk med dansk baggrund, der har en dansk uddannelse,” siger Jan Rose Skaksen, seniorforsker i Rockwool Fonden.

Samme vurdering har andre eksperter og det bekræftes i den seneste rapport fra Danmarks Statistik. Artiklen på DR.dk kan læses her.

Foto: Presse-fotos.dk/Scanpix 2019

To kvinder fundet dræbt – 39-årig mand anholdt

Fredag morgen er to kvinder fundet dræbt på adresser i Ruds Vedby og Kundby på Sjælland. En 39-årig mand er anholdt i sagen. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Presse-fotos.dk/Scanpix 2019)

Ishockeyspiller er tiltalt for vold

Retten i Hjørring behandler fredag en sag mod ishockeyspilleren Kristian Jensen, som spiller for Frederikshavn White Hawks. Han er tiltalt for under en kamp at have slået en modspiller i hovedet, efter at denne havde tabt sin hjelm. Kristian Jensen nægter sig skyldig.

UDLAND

Elever og forældre trøster hinanden efter skoleskyderiet på Saugus High School i Santa Clarita, Californien. Foto: Frederic J. BROWN / AFP

Mindst to dræbt ved skoleskyderi i USA

En 16-årig pige og en 14-årig dreng er døde efter et skoleskyderi på en high school i den californiske by Santa Clarita. Gerningsmanden er en 16-årig dreng, der efterfølgende skød sig i hovedet og er i kritisk tilstand. Seks andre elever er sårede. Den 16-årige, der havde fødsesldag, åbnede ild kort før skoledagen skulle begynde.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Flere døde i skovbrande

Skovbrandene i det østlige Australien har nu kostet fire mennesker livet. Senest er liget af en mand fundet i et nedbrændt skovområde, oplyser politiet.