MORGEN: Regeringen vil stramme kursen overfor fremmedkrigere | Dømte udlændinge blæser på indrejseforbud

0
1855
Statsminister Mette Frederiksen besøger torsdag morgen Nordjyllands Politi i Aalborg. Senere i dag præsenterer regeringen et nyt udspil, der skærper kursen overfor terrordømte. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Terrordømte skal have forbud mod at kontakte andre terrordømte

Regeringen lancerer nyt udspil mod IS-krigere og andre terrordømte. Forbud mod ophold i bestemte områder og kontakt med bestemte personer er blandt elementerne

TERROR | Personer, der er dømt for terrorrelaterede forbrydelser, skal kunne idømmes et forbud mod at kontakte bestemte personer og mod at opholde sig i bestemte områder, når de har udstået deres fængselsstraf. Sådan lyder et af elementerne i et nyt udspil, som regeringen præsenterer senere i dag. I følge udspillet, som Berlingske omtaler, skal terrordømte kunne få op til 10 års forbud mod ophold i bestemte områder, f.eks. en kommune, en bydel eller en moské, og mod at kontakte andre terrordømte. Kontaktforbuddet skal gælde både fysisk kontakt og via eksempelvis email og Messenger.

“Det handler dels om at få vedkommende selv ud af radikalisering og dels at undgå, at andre bliver påvirket,” siger justitsminister Nick Hækkerup til Berlingske.

Som led i kontaktforbuddet skal politiet uden retskendelse kunne gå ind i folks hjem og tjekke personens computer.

Berlingskes omtale af udspillet kan læses her (NB: Kræver abonnement).

Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Arkivfoto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Dømte udlændinge blæser på indrejseforbud

2.840 udenlandske personer har siden 2001 trodset det indrejseforbud, de har fået med en udvisningsdom, viser tal fra Rigsadvokaten

UDVISNING | Udlændinge, der er blevet udvist af Danmark, trodser i stort omfang det indrejseforbud, som de har fået med deres udvisningsdom. Det viser en ny opgørelse fra Rigsadvokaten, som DR omtaler. Siden 2001 har 2840 udenlandske personer trodset deres indrejseforbud,  heraf har otte personer trodset det helt op til 15 gange.

Dansk Folkeparti og Venstre kalder tallene uacceptable og kræver, at regeringen gør mere for at realisere planerne om fængselspladser i udlandet. I følge Venstres retsordfører Inger Støjberg afleverede den borgerlige regering nærmest et færdigforhandlet tilbud fra et andet land om fængselspladser, da den nye regering tiltrådte.

På den baggrund kritiserer Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, at der ikke er sket mere:

“Jeg undrer mig over, at Socialdemokratiet var så meget fremme i skoene og kritiserede den tidligere regering for ikke at sikre, at afsoningen for udenlandske kriminelle foregik i hjemlandet, når nu ikke regeringen tilsyneladende har gjort noget for at sætte magt bag de fine ord,” siger Peter Skaarup til DR.

(ARKIV) SKAT i Fredensborg fotograferet den 9. august 2014. Skattestyrelsen fortæller, at medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler. Det skriver Ritzau, onsdag den 15. januar 2020.. (Foto: ERIK REFNER/Ritzau Scanpix)

Flydtkjær: Mangel på kontrol hos Skat er alarmerende

Mangelfuld kontrol med skatteområdet øger risikoen for misbrug. “Skidt for skattemoralen,” siger DFs katteordfører til Berlingske

SKAT | »Det er alarmerende, at der er så store penge, der ikke er styr på.« Sådan lyder bekymringen fra DF’s skatteordfører, Dennis Flydtkjær, i kølvandet på to nye sager om millionsvindel i skat fra 2015 og 2017.

Berlingske kan på baggrund af en aktindsigt i dag fortælle, at kontrollen med skatteområdet er mangelfuld og derfor forhøjer risikoen for misbrug af statens midler. Rigsrevisionen retter i en rapport hård kritik mod Skatteministeriet.

»Det er jo godt, at Rigsrevisionen har gravet det frem og undersøgt det, men der skulle gerne være nogle mekanismer, så det ikke kan lade sig gøre at snyde. Der har jo i hvert fald i to tilfælde fundet svindel sted, og når der næsten er en åben kasse på en konto med 1.000 milliarder kroner, ser det ikke godt ud, og det er skidt for skattemoralen,« siger Dennis Flydtkjær.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Skaarup: Økonomiske svindlere har for frie tøjler

På knap tre år er der kun faldet dom i fem ud af 136 sager hos Bagmandspolitiet om svindel og økonomisk kriminalitet

FUSK & SVINDEL | Det er tilsyneladende nemt at slippe af sted med økonomisk kriminalitet og svindel i Danmark. I hvert fald viser nye tal fra Bagmandspolitiet (SØIK), at der fra 1. januar 2017 til 18. september 2019 kun faldt dom i fem ud af 136 sager om svindel og økonomisk kriminalitet.

Tallene vækker bekymring på Christiansborg. Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, trækker paralleller til det vilde vesten, hvor økonomiske forbrydere kan gøre, som det passer dem. Han mener derfor, at det er nødvendigt, at politikredsene hurtigst muligt får tilført flere ressourcer for at kunne opklare og bringe sagerne for retten, siger han til Berlingske.

BT fortæller i dag om 21-årige Mathilde, der har vundet Fie Laursens omdiskuterede konkurence om en skønhedsoperation i Tyrkiet. Mathilde ved endnu ikke, hvilken operation hun vil have lavet.

21-årige vinder skønhedsoperation – Politikere kræver forbud mod omdiskuterede reklamer

Den dansk influencer Fie Laursens omdiskuterede konkurrence om en plastikoperation i Tyrkiet er afgjort. Politikere vil have forbudt reklamer for skønhedsoperationer overfor børn og unge

REKLAMER | “Det er så uetisk, som noget kan være. At få børn og unge til at skamme sig over deres egen krop. Og der er altid en risiko ved at blive skåret i. Det her bør ikke være tilladt”.

Sådan sagde Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, onsdag til Politiken. Anledningen var en konkurrence om en plastikoperation, som den danske influencer Fie Laursen, der har mere end 300.000 følgere blandt børn og unge, har haft kørende i 10 dage på Instagram.

Nu kan BT så fortælle, at der er fundet en vinder af den omdiskuterede konkurrence. Det er 21-årige Mathilde Saurmilch fra Aarhus, der har vundet en operation på den klinik i Tyrkiet, hvor Fie Laursen selv har fået foretaget et såkaldt brazilian butt lift – en operation, hvor fedt flyttes fra lår og mave til bagdelen.

Konkurrencen har fået en bred vifte af partier i Folketinget til at kræve et forbud mod reklamer for kosmetiske operationer overfor børn og unge. Imens er Mathilde i Aarhus nu i gang med at overveje, hvilken operation hun skal have lavet. Hun er samtidig bevidst om, at Fie Laursens konkurrence er kontroversiel, ikke mindst fordi hun ikke har omtalt mulige bivirkninger.

“Det burde hun nok have oplyst om. Jeg ved jo godt, der er bivirkninger,” siger Mathilde til BT.

“Det er så uetisk, som noget kan være. At få børn og unge til at skamme sig over deres egen krop”

Liselott Blixt, sundhedsordfører (DF), til Politiken

TWITTER & FACEBOOK

Pia Kjærsgaard glæder sig på Facebook over Taiwans præsident Tsai Ing-wens valgsejr. Et klart modsvar til Kommunist-Kina:


Peter Skaarup kommenterer BT-historien fra FGU Østjylland, hvor de ansatte nu ikke må drikke sodavand i spisepauserne:

POLITISK KALENDER – torsdag den 16. januar 2020

Arkivfoto

10.00: Møde i folketingssalen – bl.a. disse sager:

B 21: Forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af henvisningskrav til fysioterapi. Dansk Folkeparti foreslår at ophæve kravet om henvisning fra egen læge for adgang til tilskudsberettiget fysioterapibehandling. Borgere kan herefter henvende sig direkte ved fysioterapeuten med tilskud fra det offentlige.

B 17: Forslag til folketingsbeslutning om aldersbetinget skattefritagelse for arbejde som lægdommer eller valgtilforordnet. Dansk Folkeparti foreslår, at Folketinget pålægger regeringen at indføre aldersbetinget skattefritagelse for arbejde som domsmand, nævning, valgstyrer eller valgtilforordnet, således at personer, der opfylder alderskravet til at kunne få folkepension, kan modtage honorar for varetagelsen af hvervene skattefrit.

10.15: Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om teledata-sagen. Samrådet er en fortsættelse af samrådet afholdt den 28. november 2019.

13.30: Folketingets Erhvervsudvalg har kaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) i samråd om speciallægeerklæringer.

14.00: Regeringen holder pressemøde om stramninger over for fremmedkrigere.

16.00: Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har kaldt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samråd om mangelfulde brystkræftundersøgelser.