MORGEN: Intern mail afsløret: Sådan vil S angribe Venstre | Anklager om ekstremisme og bandeforbindelser i stormoské

0
2148
Jyllands-Posten kan i dag afsløre en intern mail, der beskriver, hvordan socialdemokratiske politikere, rådgivere og pressefolk skulle angribe Venstre under udligningsforhandlingerne.

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Intern S-mail: Sådan skal Venstre angribes under udlignings-forhandlinger

Jyllands-Posten har fået fat i intern mail fra Socialdemokratiet, der afslører hvordan Venstres svar under forhandlinger skulle bruges til at angribe partiet. “Fordækt dobbeltspil,” siger Venstres politiske ordfører

UDLIGNING | En intern mail, som Jyllands-Posten har fået fat i, afslører, hvordan Socialdemokratiet planlægger at angribe Venstre i pressen og på de sociale medier under forhandlingerne om regeringens udspil til udligningsreform. Mailen er sendt i fredags fra Socialdemokratiets politik- og presseafdeling til MFere og rådgivere og den er ikke til at misforstå. Der står f.eks. at to S-medarbejdere med navnene Kim og Claus skal finde “historier på Venstre i samarbejde med Mattias Secher (Finansministeriets pressechef, red.) pba. svar fra forhandlinger og andet”. Venstres svar under forhandlingerne skal altså bruges til at angribe Venstre. Der står også, at MFerne skal lave “Angreb på Venstre på SoMe og i medier”. Desuden fremgår det, at hele indsatsen skal koordineres med Statsministeriet, Finansministeriet og Social-og Indenrigsministeriet.

Jyllands-Posten skriver, at mailen er rundsendt næsten samtidig med, at finansminister Nicolai Wammen (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i fredags opfordrede Venstre til at stoppe med “christiansborg-fnidder” og finde et nyt gear i forhandlingerne.

Afsløringerne udløser skarpe reaktioner fra Venstre. Politisk ordfører Sophie Løhde kalder det et “fordækt dobbelt spil” og siger til Jyllands-Posten at tilliden i forhandlingslokalet er “nær nulpunktet”. Venstre kræver nu en timeout i forhandlingerne om den kommunale udligning.

“Vi kan jo se, at det ikke alene foregår i partikontoret hos S, men også i samarbejde med bl.a. Statsministeriet. Så er Mette Frederiksen jo dybt involveret og må have sanktioneret det,” siger Sophie Løhde.

Artiklen i Jyllands-Posten kan læses her. (Kræver abonnement)

“Så er Mette Frederiksen jo dybt involveret og må have sanktioneret det”

Sophie Løhde, politisk ordfører for Venstre, til Jyllands-Posten
Kristian Thulesen Dahl,formand for Dansk Folkeparti, taler på Dfs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Kristian Thulesen Dahl: Det her nedbryder tilliden til Socialdemokratiet

DFs formand mener, at afsløringen af Socialdemokratiets angrebsplaner mod Venstre gør det svært at forhandle

UDLIGNING | Det er ikke kun Venstre, der reagerer skarpt på afsløringerne af, at Socialdemokratiet i en intern mail har planlagt at angribe Venstre under forhandlingerne om udligningsreformen. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl siger til Jyllands-Posten, at afsløringerne ændrer ved tilliden til S.

“Det nedbryder tilliden og gør det rigtig svært at forhandle. I forhandlingsforløb er det jo afgørende, at man kan være åbne, stille spørgsmål og kunne blotte sig lidt for at nå hen til et godt resultat,” siger han.

På Twitter skriver Kristian Thule Dahl desuden:

“Vildt at Soc dem har planlagt angreb på partier, man forhandler udligning med, mens forhandlingerne står på. Det bliver lidt for smart, når S vil bruge sin adgang til statsapparatet på denne måde! Skidt for demokratiet”.

DFs gruppeformand Peter Skaarup stiller på Twitter spørgsmålet om, om det er statsministeriets magtfulde stabschef Martin Rossen, der står bag:

“Er det her virkelig udtryk for niveauet hos den socialdemokratiske regering, og hvem er det mon, der sidder og fabrikerer den her slags rævekager? Er det mon Mette Frederiksens skjulte stabschef,” skriver han.

“Er det her virkelig udtryk for niveauet hos den socialdemokratiske regering”

Peter Skaarup, gruppeformand for DF, på Twitter
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Foto: Keld Navntoft/2019

Minister: Jobcenter skal ikke fortælle på arabisk, hvordan man søger ydelser

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard enig med Morten Messerschmidt, der har kaldt det forrykt og helt forkert, når jobcenter på arabisk orienterer om, hvordan man får penge fra det offentlige

INTEGRATION| Det er helt forkert, når et jobcenter i Gribskov Kommune har hængt en seddel op, hvor der på arabisk står, hvordan man kan søge om ydelser i det offentlige. Det er budskabet fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), efter at BT har afsløret en seddel med en overskrift på arabisk, hvor der står “Er du flygtning eller indvandrer i Gribskov Kommune, og har du brug for hjælp?”, hvorefter det forklares, hvordan der kan søges hjælp via Borger.dk.

“Helt grundlæggende, så er, bør og skal det være sådan, at der skal kommunikeres på dansk på jobcentrene. Vi befinder os i Danmark, og det bør være muligt at stille det krav, at der skal kommunikeres på dansk om de her ting,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgard til BT.

DFs Morten Messerschmidt har kaldt sedlen for “en uskik”, “forrykt” og “helt forkert”. Det er beskæftigelsesministeren enig i:

“Vi skal sende det meget tydelige signal, at jobcenteret ikke er en gavebod med ydelser. Nej, det skal frem, at der rent faktisk stilles krav, når man kommer til Danmark,” siger han.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Politiaftale: Flertal vil have ventetid ved domstolene ned

Godt nyt på vej til ofre for kriminalitet, skriver BT

DOMSTOLE | Det er ‘et must’ at få domstolene med i forhandlingerne om en ny politiaftale. Det siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til BT. Sammen med et flertal Folketinget mener han, at politiaftalen skal bruges til at bringe ventetiden ved domstolene ned.

Venstres næstformand og retsordfører Inger Støjberg er enig:

“Det er vigtigt, at der er sammenhæng i tingene hele vejen igennem straffesagskæden, så sager ikke hober sig op. Som forurettet er man jo fuldstændig ligeglad med, om ens sag ligger i en bunke hos politiet, i anklagemyndigheden eller ved domstolene,” siger hun.

Justitsminister Nick Hækkerup erkender, at ventetiden ved domstolene er “et kæmpe problem”.

I følge BT blev der sat ny rekord i ventetider ved byretterne i første halvår 2019.

Stormoskeen på Rovsingsgade, som drives af Københavns Store Fond. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Stormoské i åben krig: Bestyrelsesmedlemmer beskyldes for ekstremisme og bandeforbindelser

Voldsom intern ballade i stormoskéen i Rovsingsgade, der har fået 227 millioner kr. i støtte fra Qatar

MOSKÉ | Forbindelser til Loyal To Familia og beskyldninger om tilknytning til udenlandske ektremister. Sådan lyder nogle af beskyldningerne mellem bestyrelsesmedlemmerne i Københavns Store Fond, som driver stormoskéen i Rovsinggade på Nørrebro.

I sidste uge kom det frem, at stormoskéen har fået 227 millioner kroner i støtte fra Qatar, og i dag kan Kristeligt Dagblad afdække en årelang intern krig om magten i stormoskéens bestyrelse. Her beskylder et mindretal bestyrelsens formand Abdelhamid Hamdi for at have misbrugt et millionbeløb af fondens midler til køb af bl.a. guld, tøj, mobiltelefon og en barnevogn til eget brug. Formanden afviser beskyldningerne som grundløse og beskylder i stedet via sin advokat mindretallet for at tilhøre “ekstreme udenlandske muslimske grupper, som man har forsøgt at værne sig mod”. Samtidig anklages et af de oprørske bestyrelsesmedlemmer for at have to sønner, der er tilknyttet den nu forbudte indvandrerbande Loyal To Familia. Disse beskyldninger kaldes “tilsmudsning” af oprørerne.

I sidste uge kom det også frem, at tre af bestyrelsens medlemmer har bopæl i Qatar, og det blev desuden afsløret, at imamen Abu Bilal, der er dømt for at opfordre til drab på jøder, flere gange har prædiket i stormoskeen, der bærer navnet “Hamad Bin Khalifa Civilization Center”.

DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard har krævet en redegørelse fra integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) om den udenlandske indflydelse i stormoskéen.

HELT KORT

På Svostrup Kro ved Silkeborg kæmper man for at holde vandet, som kommer fra Gudenåen, ude af kroen. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Vådeste februar siden 1874

REGN, REGN… | Februar 2020 er nu den mest regnfulde februar, der er registreret i Danmark siden 1874. Det skriver DMI, Danmarks Meteorologiske Institut. Søndag kl. 16 var der faldet 109,5 mm nedbør i februar, og dermed blev den hidtidige rekord fra 2002 passeret. Og der er mere regn på vej. Læs mere om vejret på TV2 her.

Foto fra en restaurant i Beijing. Foto: GREG BAKER / AFP) / Scanpix

Eksperter: Corona kan ikke inddæmmes

CORONAVIRUS | Yderligere tre lande melder om tilfælde af coronavirus. Eksperter siger nu til mediet Vox, at det ikke længere er muligt at inddæmme smitten. Læs mere på TV2 her.

TWITTER & FACEBOOK

DFs gruppeformand Peter Skaarup på Twitter om afsløringerne af Socialdemokratiets pressestrategi under forhandlingerne om udligningsreformen:

DFs formand Kristian Thulesen Dahl kommenterer konservativt udspil om statsborgerskab: