MORGEN: Imam dømt for jødehad prædikede i stormoské | Pia K kræver redegørelse om Qatar-støttet moské

0
3042
Det er tidligere kommet frem, at Qatar har støttet stormoskeen på Rovsingsgade i København med et trecifret millionbeløb. Støtten er sket via Københavns Store Fond. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Moské om imam dømt for jødehad: Han er ikke ekstrem

Den kontroversielle imam Abu Bilal har flere gange prædiket i stormoskéen på Rovsingsgade i København, som støttes af Qatar

MOSKÉER | Imamen Abu Bilal, der er dømt for at opfordre til drab på jøder, har flere gange prædiket i stormoskeen “Hamad Bin Khalifa Civilization Center” i Rovsingsgade på Nørrebro i København. Det erkendte repræsentanter for fonden bag stormoskéen på et pressemøde torsdag, i følge Berlingske.

Abu Bilal er tilknyttet Grimhøjmoskéen i Aarhus og blev kendt i TV2-dokumentaren “Moskéerne bag sløret”, hvor han gjorde sig til talsmand for kvindeafstraffelse ved utroskab. I 2015 blev han idømt en bøde i Tyskland på 75.000 kroner, fordi han under en gæsteprædiken i en moské i Berlin havde opfordret til at slå zionistiske jøder ihjel. Alligevel har han gæstet stormoskéen i København i både 2018, 2019 og 2020, og repræsentanter for stormoskéen sagde på torsdagens pressemøde, at de ikke opfatter Abu Bilal som ekstrem.

“Vi mener ikke, at han er ekstrem. Ellers havde han ikke fået lov til at tale på vores talerstol,” sagde Mohanad Mansour, administrator ved Københavns Store Fond der driver stormoskéen, i følge Berlingske.

Administratoren mener det er en succeshistorie, at Abu Bilal har prædiket i moskéen, der er støttet af den konservative islamiske golfstat Qatar med 227 mio. kr.

“Vores strategi er at være for alle muslimer. Og at få alle muslimer ind på sporet, som vi mener er indenfor retningslinjerne i det her samfund. Vi har formået at få rigtig mange personer, som omtales som ekstreme, til at vise sig at være (moderate, red.),” citerer Berlingske administratoren for.

Stormoskeen på Rovsinggade er blevet støttet med 227 millioner kroner fra Qatar. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Pia Kjærsgaard om støtte til dansk stormoské: Qatar kræver modydelser

Qatar har støttet dansk stormoské med 227 millioner kroner. “Det tydeligt, hvilke interesser man forsøger at varetage. Og det er ikke Danmarks,” siger Pia Kjærsgaard til Kristeligt Dagblad

MOSKÉER | Torsdag kunne Berlingske fortælle, at golfstaten Qatar har støttet en dansk stormoské med 227 millioner kroner. På et pressemøde torsdag kom det så frem, at tre af bestyrelsesmedlemmerne bag moskéen i Rovsingsgade på Nørrebro i København også har bopæl i Qatar. Det skriver Kristeligt Dagblad i dag.

De nye oplysninger vækker bekymring hos Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard. Hun forklarer, at oplysningerne bekræfter den frygt, som hun længe har haft: At donationer fra lande i Mellemøsten medfører krav om modydelser.

“Hvis man sidder i bestyrelsen for en moské i Danmark, men bor i Qatar, er det tydeligt, hvilke interesser man forsøger at varetage. Og det er ikke Danmarks,” siger Pia Kjærsgaard, der siger “at hårene rejser sig på hendes arme”, når hun hører om Qatars donation til stormoskéen.

Pia Kjærsgaard vil nu have integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) til at redegøre for sagen.

“Vi skal vide præcist, hvad der foregår, og om der er islamistisk indflydelse i moskéen. Det bliver vi nødt til at få fuldkommen styr på,” siger Pia Kjærsgaard.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her. (NB: Kræver abonnement)

Dansk Folkepartis finans- og miljøordfører Rene Christensen. Foto: Steen Brogaard

DF-ordfører: Kommuner skal have lov at bruge flere penge

DFs finansordfører Rene Christensen om udligningsreform: Vi skal sikre mere velfærd i kommunerne

UDLIGNING | “Det nytter på ingen måde, at regeringen på den ene side siger, at nogle kommuner har behov for flere penge, mens man på den anden side ikke vil give dem mulighed for at bruge de penge”.

Sådan lyder kritikken i Politiken fra finansordfører René Christensen (DF), der ønsker at forhøje serviceloftet som led i forhandlingerne om en ny udligningsreform.

Forslaget kommer, fordi den såkaldte budgetlov i dag sætter loft over, hvor mange penge kommunerne må bruge på service til borgerne. I praksis betyder det, at en kommune kun kan øge udgifterne, hvis en anden kommune sænker dem. Derfor vil skal serviceloftet hæves, så danskerne sikres mere velfærd, lyder det fra René Christensen i Politiken.

“Regeringen skal have et mandat om, at serviceloftet skal hæves, sådan at der kan blive mere velfærd ude i de danske kommuner”, siger René Christensen, der bemærker, at “ellers har det ingen værdi, det vi sidder og laver”.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

DF vil stemme for voldtægtslov

DF skifter kurs og går ind for ny frivillighedsbaseret voldtægtslovgivning. Men straffene skal også skærpes, siger Peter Skaarup

VOLDTÆGTSLOV | Dansk Folkeparti er klar til at stemme for en ny frivillighedsbaseret voldtægtslovgivning. Det siger retsordfører Peter Skaarup til Jyllands-Posten. DF har tidligere afvist at ændre straffelovens paragraf om voldtægt, men efter at Straffelovrådet har fremlagt sin betænkning på området i denne uge, har DF ændret opfattelse.

“Loven bør ændres, så det fremgår helt klart, at seksuelle handlinger altid skal være frivillige. Det er et meget vigtigt signal at sende med det her lovinitiativ, som forhåbentlig bliver gennemført meget hurtigt,” siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Han kalder straffelovsrådets arbejde for grundigt og solidt. Men der er brug for at skærpe loven yderligere, for frivilligheds-spørgsmålet er kun en del problematikken, siger Peter Skaarup. Frifindelser og lave straffe er et andet problem:

“Der er sager, hvor man har haft groteske eksempler på frifindelser. F. eks. sagen om gruppevoldtægt i Herning. Den var virkelig en øjenåbner,” siger han.

DF vil bl.a. have skærpet straffen for voldtægt:

“Vi må konstatere, at strafniveauet er alt for lavt i voldtægtssager. Gennemsnitsstraffen ligger på ca. 2 års fængsel, afhængigt af hvornår man gør det op,” siger Peter Skaarup.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Foto: Steen Trolle

DF: Nej til at tvinge læger til yderområder

Regeringen vil sende nyuddannede læger ud i yderområderne, men tvang er ikke løsningen, mener DFs sundhedsordfører Liselott Blixt

SUNDHED | Nyuddannede læger skal “tvinges” ud i yderområderne for at komme lægemanglen til livs. Sådan lyder et forslag fra regeringen, der lige nu er i gang med overenskomstforhandlinger med regionerne og Lægeforeningen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Konkret foreslår sundhedsminister Magnus Heunicke (S) en slags værnepligt, hvor læger efter endt uddannelse sendes ud i almen praksis i et område med lægemangel. Længden af en eventuel tjenestepligt vil regeringen ikke lægge sig fast på endnu.

På Christiansborg møder forslaget kritik. Tvang er ikke løsningen, lyder det.

“Når jeg taler med Lægeforeningen, er de bange for, at det vil have en modsat virkning, og at det vil afholde læger fra at gå i den retning. Ingen ønsker at blive tvunget væk fra netværk, familie og så videre,” siger DF’s sundhedsordfører, Liselott Blixt.

HELT KORT

Den seneste tids store regnmængder førte onsdag til, at et dige brød sammen i Varming ved Ribe. Nu truer oversvømmelser på grund af regnen også flere af de store byer. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Flere af Danmarks store byer trues af oversvømmelser

REGN, REGN… | Aarhus er nu også blandt de byer, som trues af oversvømmelser på grund af den massive regn. Aarhus Stiftstidende skriver, at vandet i Aarhus Å og flere søer vest for byen er ved at eller er allerede gået over sine bredder. Også i Odense er der risiko for oversvømmelser. Læs mere på TV2 her.

V stiller tre krav til udligningsreform

UDLIGNING | Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen ridser nu tre hovedkrav op, hvis Venstre skal gå med i en aftale om en reform af udligningssystemet. 1. Skattestigninger i kommunerne skal afbødes af staten. 2. Det særlige tilskud til kommuner med mange udlændinge skal halveres. 3. En særlig pulje på 3,5 mia. kr. i særtilskud til kommunerne skal bevares. Det skriver Jyllands-Posten. Læs mere her.

Rester af tre ukrudtsmidler, der aldrig har været lovlige i Danmark, er fundet i den hidtil største test af grundvandet. Miljøministeren skyder på landbruget. Det skriver Ritzau. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Rester af forbudte sprøjtemidler i grundvandet

MILJØ | Den største undersøgelse af grundvandet, som Miljøstyrelsen nogensinde har gennemført, har afsløret rester af tre ukrudtsmidler, som aldrig har været tilladt i Danmark. 263 vandboringer er blevet undersøgt for 415 pesticider. I seks boringer er der samlet fundet ti pesticider i for høje koncentrationer. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse. Læs mere på DR.dk her.

Sådan blev Martin Braithwaite torsdag officielt præsenteret på Barcelona’s ikoniske hjemmebane Camp Nou. Foto: Josep LAGO / AFP

Velkommen til Barcelona, Braithwaite

FODBOLD | Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite blev torsdag præsenteret som ny spiller i storklubben FC Barcelona. 28-årige Braithwaite får nummer 19 og er den 6. dansker nogensinde i den catalanske storklub. Læs meget meget meget mere i alle danske medier 🙂

TWITTER & FACEBOOK

Marie Krarup kommenterer på Twitter problemerne med etnisk opdelte gymnasier:

Peter Skaarup på Twitter om balladen om regeringens udligningsreform-udspil:

DFU glæder sig på Twitter over, at uddannelsesloftet nu er afskaffet: